Τα μυστικά σεξ πάρτι έχουν γίνει κάτι σαν κανόνας στη Silicon Valley, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από το νέο βιβλίο της Emily Chang, δημοσιογράφου του Bloomberg.

 

Το "Brotopia: Breaking the Boys 'Club της Silicon Valley", διεισδύει σε έναν κόσμο που «κυβερνάται» από τους ισχυρούς της τεχνολογίας και αποκαλύπτει λεπτομερώς το ζοφερό παρασκήνιο και την κουλτούρα πίσω από κλειστές πόρτες.

 

Η Chang γράφει για πολλούς επενδυτές και επιχειρηματίες που μοιράστηκαν ιστορίες για σεξ, χρήση ναρκωτικών και μυστικές συγκεντρώσεις.

 

Το MDMA, γνωστό και ως Molly, προσφέρεται με δισκία που μερικές φορές φέρουν τα λογότυπα των εταιρειών τεχνολογίας, γράφει στο βιβλίο της, το οποίο παρουσίασε το Vanity Fair.

 

Καπιταλιστές, ιδρυτές και νέοι επιχειρηματίες συμμετέχουν σε αυτά τα πάρτι, τα οποία όπως λέει η Chang ότι λαμβάνουν χώρα οπουδήποτε από ένα αρχοντικό στα προάστια του Σαν Φρανσίσκο ή και σε ένα σκάφος στην Ίμπιζα.


Αλλά είναι η ισχυρή ελίτ της τεχνολογίας των ανδρών που έχει όλη τη δύναμη σε αυτά σεξ-πάρτι, γράφει η Chang.

 

Οι γυναίκες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στα πάρτι συχνά στιγματίζονται και μπορούν να χάσουν το κύρος τους στην Silicon Valley.

 

«Εάν συμμετέχετε σε αυτά τα πάρτι, μην σκεφτείτε ποτέ να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή πως κάποιος θα επενδύσει σε εσάς. Οι πόρτες αυτές κλείνουν, αλλά αν δεν συμμετάσχετε, είστε επίσης στην απομόνωση. Είσαι καταραμένη αν το κάνεις, αλλά και αν δεν το κάνεις». λέει η μαρτυρία μιας γυναίκας που είναι στέλεχος στην κοιλάδα.


Οι μισογυνιστικές συνέπειες των σεξουαλικών συγκεντρώσεων είναι μόνο μια πτυχή του βιβλίου της Chang, το οποίο εργάζεται εδώ και δύο χρόνια πάνω στην έρευνά της για να αποκαλύψει τα μυστικά του χώρου των ισχυρών της τεχνολογίας.

 

Τα πάρτι είναι δομημένα για να εκπληρώσουν τις παραδοσιακές αρσενικές ετεροφυλόφιλες φαντασιώσεις. Μόνο οι ισχυροί άνδρες καλούνται και είναι αισθητά λιγότεροι από τις γυναίκες, οι οποίες τείνουν να είναι νέες και να εργάζονται στο χώρος της τεχνολογίας ή σε σχετικό τομέα.

 

«Οι γυναίκες αναμένεται συχνά να συμμετέχουν σε ερωτικά τρίγωνα που περιλαμβάνουν άλλες γυναίκες ενώ η αρσενική ομοφυλοφιλική και αμφιφυλόφιλη συμπεριφορά απουσιάζει εντελώς»γράφει η Chang η οποία κάνει λόγο για ιστορίες που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί στο Playboy Mansion.

 

Ενώ το "Brotopia" διεισδύει στη χρόνια προώθηση σεξισμού, η κυκλοφορία του έρχεται καθώς η σεξουαλική παρενόχληση κυριαρχεί παγκοσμίως στην επικαιρότητα.

 

Αρκετά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης σε εταιρείες τεχνολογίας υψηλού προφίλ έχουν αποκαλυφθεί τον περασμένο χρόνο, ξεκινώντας με την παρενόχληση στο χώρο εργασίας στο Uber. Γνωστοί επενδυτές και διευθύνοντες σύμβουλοι κατηγορήθηκαν επίσης για σεξουαλική κακομεταχείριση το 2017.

 

«Οι ιστορίες που μου έχουν πει σχεδόν 25 άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει σε αυτά τα πάρτι είναι αξιοσημείωτες με διάφορους τρόπους. Πολλοί συμμετέχοντες δεν εμφανίστηκαν ενοχλημένοι και δεν φάνηκε να ντρέπονται. Αντίθετα, μιλούν με υπερηφάνεια για το πώς ανατρέπουν τις παραδόσεις και τα παραδείγματα στην ιδιωτική τους ζωή, όπως θεωρούν πως κάνουν στον κόσμο της τεχνολογίας που κυβερνούν», λέει η συγγραφέας.

 

«Πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμά να το κάνουν. Λίγοι συμμετέχοντες, ωστόσο, ήταν διατεθειμένοι να μου περιγράψουν αυτές τις σκηνές χωρίς εγγύηση ανωνυμίας«, προσθέτει.