Πέθανε το πολικό αρκουδάκι του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου

Πέθανε το πολικό αρκουδάκι του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου Facebook Twitter
Η πολική αρκούδα Τόνια, μετά τη γέννηση του μικρού της, στον ζωολογικό κήπο Tierpark στο Βερολίνο. EPA/TIERPARK BERLIN
2

Θλίψη στο ζωολογικό κήπο Tierpark του Βερολίνου. Το πολικό αρκουδάκι, που γεννήθηκε πριν από 26 ημέρες, βρέθηκε νεκρό από τους φύλακες, την Τρίτη.

Σύμφωνα με υπεύθυνο του ζωολογικού κήπου, το αρκουδάκι έδειχνε υγιές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που ήταν με τη μητέρα του και φαίνεται να έχει πεθάνει από φυσικά αίτια.

Ο ζωολογικός κήπος ήταν κλειστός από την Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έως την Τρίτη που άνοιξε ξανά.

Το αρκουδάκι, που δεν είχε ονομαστεί ακόμη, ήταν μόλις 26 ημερών.

Η γέννησή του, μαζί με τα πρώτα του βήματα σε ελεγχόμενο περιβάλλον, είχαν καταγραφεί σε βίντεο από την κάμερα που είχε εγκατασταθεί στο χώρο της μητέρας του, κάνοντας το γύρο του κόσμου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου, το προσωπικό εντόπισε το άψυχο σώμα του από την κάμερα ασφαλείας, όταν έλεγξαν το χώρο που στεγάζεται, την Τρίτη το πρωί.

Το αρκουδάκι αυτό ήταν το δεύτερο που είχε γεννήσει η πολική αρκούδα, ηλικίας οκτώ χρονών, Τόνια. Τον Μάρτιο είχε πεθάνει το τεσσάρων μηνών αρκουδάκι της από άγνωστα αίτια. Ο Φριτς, όπως ήταν το όνομά του, είχε προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους Βερολινέζους, καθώς ήταν το πρώτο αρκουδάκι που γεννήθηκε στην 22ετή πορεία ύπαρξης του Ζωολογικού κήπου.


Ο ζωολογικός κήπος Tierpark ανέφερε σε δήλωσή του ότι θα διεξαχθεί νεκροψία για να καθοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Το ποσοστό θνησιμότητας των νεαρών πολικών αρκούδων είναι περίπου 50% και μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο κατά τις πρώτες 10 ημέρες.

Πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Έτσι όπως πάμε, κατά τραγική ειρωνεία, σε λίγο θα «κονταροχτυπιούνται» οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι βιολόγοι, με τους υπεύθυνους ζωολογικών, υπαιθρίων ή κλειστών πάρκων για το που ζούνε περισσότερα είδη, στο φυσικό-ελεύθερο περιβάλλον ή στα ελεγχόμενα πάρκα;.....η κατάρα του πλανήτη έχουμε γίνει, γ#μw το είδος μας...!