Ελεύθερη μία από τις τρεις Pussy Riot

Ελεύθερη μία από τις τρεις Pussy Riot Facebook Twitter
3

Πριν από λίγη ώρα το δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε την αποφυλάκιση της τριαντάχρονης ακτιβίστριας Yekaterina Samutsevich. 

 

Οι άλλες δύο γυναίκες θα πρέπει να εκτίσουν κανονικά το υπόλοιπο της ποινής τους, καθώς απερρίφθη η έφεσή τους.

 

Μόλις η απόφαση έγινε γνωστή το ακροατήριο πανηγύρισε, καθώς πρόκειται για ένα βήμα υπέρ της ελευθερίας του λόγου.

Όπως επισημαίνει το BBC, νωρίτερα οι τρεις γυναίκες υπερασπίστηκαν την «προσευχή πανκ» τονίζοντας ότι το τραγούδι τους ήταν καθαρά πολιτικό και δεν ήθελε να προσβάλει την Εκκλησία.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γυμνές διαμαρτυρίες των FEMEN

Φωτογραφία / Οι γυμνές διαμαρτυρίες των FEMEN

Οι FEMEN είναι μια φεμινιστική ομάδα διαμαρτυρίας από την Ουκρανία με έδρα το Κίεβο που ιδρύθηκε το 2008. Η οργάνωση έγινε διεθνώς γνωστή για τις τόπλες διαμαρτυρίες κατά του σεξοτουρισμού, των θρησκευτικών οργανώσεων, του σεξισμού και άλλων κοινωνικών εθνικών και διεθνών θεμάτων. Κάποιοι από τους στόχους της οργάνωσης είναι: «Η ανάπτυξη της πνευματικής, ηθικής και ηγετικής καλλιέργειας νεαρών γυναικών στην Ουκρανία» και «η καλλιέργεια της εικόνας της Ουκρανίας, μιας χώρας με μεγάλες ευκαιρίες για τις γυναίκες». Οι FEMEN συλλαμβάνονται τακτικά από την αστυνομία σε απάντηση στις διαμαρτυρίες τους.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια