Απεργία της ΓΣΕΕ

Η αποστροφή της Μάργκαρετ Θάτσερ για τις αρκούδες πάντα αποκαλύπτεται σε απόρρητα έγγραφα που είδαν το φως

Η αποστροφή της Μάργκαρετ Θάτσερ για τις αρκούδες πάντα αποκαλύπτεται σε απόρρητα έγγραφα που είδαν το φως Facebook Twitter
0

Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε αρνηθεί όταν ήταν πρωθυπουργός να επιβιβαστεί μια αρκούδα πάντα στο αεροπλάνο της σε ένα ταξίδι της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με κάποια έγγραφα από τα κρατικά αρχεία της Βρετανίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τον Ιανουάριο του 1981, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον είχε ζητήσει από τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου να του δανείσει το αρσενικό του πάντα.

Ο πρόεδρος της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου Σόλι Ζάκερμαν άδραξε τότε την ευκαιρία για να προσπαθήσει να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας με την βοήθεια της "Σιδηράς Κυρίας".

Ο Λόρδος Ζάκερμαν «θα ήταν πολύ χαρούμενος να ανακοινώσει τον δανεισμό ή την άφιξη του πάντα την ώρα που η πρωθυπουργός θα κρίνει ως την πιο κατάλληλη για να ευνοηθούν οι αγγλοαμερικανικές σχέσεις», γράφει ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Ρόμπερτ Άρμστρονγκ σε ένα από τα κείμενα των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Πρότεινε ακόμη η πρωθυπουργός να πάρει το πάντα στο πίσω μέρος του Concorde της όταν θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον τον ερχόμενο μήνα», προσθέτει ο Ρόμπερτ Άρμστρονγκ, σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διεύθυνση των Βρετανικών Κρατικών Αρχείων στο Κιου, μια συνοικία στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Όμως η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν επείσθη ότι θα έπρεπε να εμπλακεί στις προσπάθειες του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου να προσφέρει έναν σύντροφο σε ένα θηλυκό πάντα.

«Ο Λόρδος Ζ ξέρει περισσότερα πράγματα από εμένα για τα πάντα - είμαι βέβαιη ότι μπορεί να κανονίσει αυτά τα πράγματα», ανέφερε τότε η Θάτσερ σε χειρόγραφο σημείωμά της.

Ο ιδιωτικός της γραμματέας Κλάιβ Γουίτμορ απάντησε ως εκ τούτου στον Λόρδο Ζάκερμαν: «Είπε ότι δεν θα πάρει μαζί της το πάντα».

Όπως σημειώνει ο Guardian, η αποστροφή της πρώην πρωθυπουργού ίσως αντανακλούσε την απροθυμία να μιμηθεί τον προκάτοχό της, Τεντ Χιθ, ο οποίος επέστρεψε με πάντα από την Κίνα αν και δεν αποκλείεται απλά να είχε μια βαθύτερη αντιπάθεια προς τις συγκεκριμένες αρκούδες.

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ