Ν. Κορέα: 12 χρόνια φυλακή για τον κληρονόμο της Samsung ζητά ο εισαγγελέας

Ν. Κορέα: 12 χρόνια φυλακή για τον κληρονόμο της Samsung ζητά ο εισαγγελέας Facebook Twitter
0

Την επιβολή ποινής κάθειρξης 12 ετών στον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics Λι Τζάε-γιονγκ για διαφθορά, ζήτησε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νότιας Κορέας που εκδικάζει την έφεσή του σε προηγούμενη καταδίκη του.

Ο ειδικός εισαγγελέας Παρκ Γιουνγκ-Σου ζήτησε από το εφετείο της Σεούλ που εκδικάζει την υπόθεση να καταδικάσει τον κληρονόμο της Samsung, Λι σε κάθειρξη 12 ετών. Την επιβολή της ίδιας ποινής είχε ζητήσει ο εισαγγελέας και κατά την δίκη του σε πρώτο βαθμό.

Ο Λι καταδικάστηκε τον Αύγουστο σε φυλάκιση πέντε ετών.

Ο ειδικός εισαγγελέας δήλωσε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κληρονόμος της Samsung αποτελεί παράδειγμα υπόθεσης αθέμιτων σχέσεων μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των επιχειρηματιών, υποστηρίζοντας ότι ο Λι δωροδόκησε την αποπεμφθείσα πρόεδρο Παρκ Γκέουν-χίε και την για καιρό έμπιστή της φίλη με αντάλλαγμα τη βοήθειά τους για να κληρονομήσει τον έλεγχο της διαχείρισης της εταιρείας από τον ασθενή πατέρα του Λι Κουν-χι.

Η Παρκ και η φίλη της Τσόι Σουν-σιλ έχουν κατονομαστεί ως συνεργοί σε πολλαπλές κατηγορίες, όπως η κατάχρηση εξουσίας και η δωροδοκία. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους σε πρώτο βαθμό.

Στο μεταξύ, ο ειδικός εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ποινής κάθειρξης 10 ετών και σε άλλα τέσσερα ανώτερα στελέχη της Samsung και την επιβολή κάθειρξης 7 ετών σε ένα άλλο ανώτερο στέλεχος της εταιρείας αυτής για ανάμειξη όσον αφορά τις κατηγορίες δωροδοκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ