To Πεντάγωνο παραδέχεται πως διεξήγαγε μυστικές έρευνες για UFO

To Πεντάγωνο παραδέχεται πως διεξήγαγε μυστικές έρευνες για UFO Facebook Twitter
0

Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι διεξήγαγε ένα μυστικό πρόγραμμα έρευνας εντοπισμού και μελέτης UFO για πέντε χρόνια.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το 2012, όταν οι αξιωματούχοι αμερικανικής άμυνας μετατόπισαν την προσοχή και τη χρηματοδότηση σε άλλες προτεραιότητες.

Οι New York Times ανέφεραν το Σάββατο ότι το πρόγραμμα, το οποίο έχει αναλάβει την διερεύνηση των εντοπισμών αγνώστων αντικειμένων ή UFOs, διεξήχθη από το 2007 έως το 2012 με ετήσια χρηματοδότηση ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η χρηματοδότηση ήταν μυστικά κρυμμένη στους προϋπολογισμούς των αμυντικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η αρχική χρηματοδότησή του προέκυψε κυρίως κατόπιν αιτήματος του πρώην δημοκρατικού ηγέτη της Γερουσίας Χάρι Ρεϊντ στη Νεβάδα, ο οποίος ήταν γνωστός για τον ενθουσιασμό του για διαστημικά φαινόμενα, ανέφερε η εφημερίδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, το πρόγραμμα παραμένει σε ισχύ και οι υπάλληλοι συνεχίζουν να ερευνούν παρατηρήσεις UFO που γίνονται από μέλη των υπηρεσιών, ανέφερε η εφημερίδα.

«Αποφασίστηκε ότι υπήρχαν άλλα ζητήματα υψηλότερης προτεραιότητας που αξίζουν χρηματοδότηση και ήταν προς το συμφέρον του Υπουργείου να αλλάξει», δήλωσε αξιωματούχος σχετικά με την μοίρα του προγράμματος.

Αλλά το Πεντάγωνο δεν έκανε σαφές το αν το πρόγραμμα συνεχίζει να τρέχει κάπου στο τεράστιο σύμπαν του αμερικανικού αμυντικού ιδρύματος.

«Το DoD λαμβάνει σοβαρά υπόψη όλες τις πιθανές απειλές για τους ανθρώπους μας, τα περιουσιακά μας στοιχεία και την αποστολή μας και αναλαμβάνει δράση όποτε αναπτύσσονται αξιόπιστες πληροφορίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ο ενθουσιασμός του πρώην γερουσιαστή για τα UFO και ο πιθανός ρόλος του στην έναρξη της πρωτοβουλίας του Πενταγώνου για τον εντοπισμό απειλών κατά της αεροπορίας, σημειώνει ο Guardian.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM