Έκαναν εμετό και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από το τοξικό νέφος παίχτες αγώνα στην Ινδία

Έκαναν εμετό και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από το τοξικό νέφος παίχτες αγώνα στην Ινδία Facebook Twitter
0

Ένας αγώνας κρίκετ μεταξύ της Ινδίας και της Σρι Λάνκα διεκόπη κατ' επανάληψη την Κυριακή καθώς οι παίχτες έκαναν συνεχώς εμετό επηρεασμένοι από τα τα επικίνδυνα και αβάσταχτα επίπεδα ρύπανσης στην ινδική πρωτεύουσα.

Οι σχολιαστές ανέφεραν ότι ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση διεθνούς αγώνα που σταμάτησε λόγω του τοξικού νέφους που πλήττει μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας όλο το χρόνο, αλλά επιδεινώνεται σε επικίνδυνα επίπεδα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα ποσοστά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σήμερα ήταν 15 φορές πιο υψηλά από τα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Υγείας και στάθηκαν εμπόδιο για τους παίκτες της Σρι Λάνκα κατά τη δεύτερη ημέρα της δοκιμής στο στάδιο Feroz Shah Kotla στο Δελχί την Κυριακή.

Καθώς η ρύπανση επιδεινώθηκε, πολλοί παίκτες της Σρι Λάνκα επέστρεψαν από το γεύμα φορώντας μάσκες προσώπου προτού διαμαρτυρηθούν στους διαιτητές. Αυτοί με τη σειρά τους σταμάτησαν το παιχνίδι για 20 λεπτά για να συμβουλευτούν τους γιατρούς της ομάδας και τους τεχνικούς του αγώνα.

Ο αγώνας ξαναξεκίνησε αλλά σταμάτησε τουλάχιστον δύο ακόμη φορές καθώς οι αθλητές Lahiru Gamage και Suranga Lakmal έφυγαν από το γήπεδο με δυσκολία στην αναπνοή.

«Είχαμε παίκτες που έρχονταν από τον αγώνα και έκαναν εμετό», δήλωσε ο προπονητής της Σρι Λάνκα σε δημοσιογράφους μετά τον αγώνα. «Δεν είναι φυσικό οι παίκτες να υποφέρουν με αυτόν τον τρόπο στον αγώνα», πρόσθεσε.

Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, αλλά κάποιοι αμφισβήτησαν την αδιαθεσία των παιχτών. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κρίκετ της Ινδίας ήταν επίσης εντυπωσιασμένος και είπε ότι θα γράψει στον ομόλογό του της Σρι Λάνκα για το περιστατικό.

«Εάν 20.000 άνθρωποι στις κερκίδες δεν είχαν προβλήματα και η ινδική ομάδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, αναρωτιέμαι γιατί η ομάδα της Σρι Λάνκα προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση», δήλωσε ο CK Khanna.

Τα σχολεία έκλεισαν και οι γιατροί κήρυξαν έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία στο Δελχί τον περασμένο μήνα, καθώς τα επίπεδα ρύπανσης αυξήθηκαν σε επίπεδα έως και 40 φορές πάνω από τα ασφαλή όρια του ΠΟΥ, με τις συνθήκες να παρομοιάζονται ως κάπνισμα τουλάχιστον 50 τσιγάρων ημερησίως.

Η United Airlines διέκοψε τις πτήσεις στην πρωτεύουσα και ξένοι διπλωμάτες εξέφρασαν φόβους ότι η πόλη θα μπορούσε να γίνει μη βιώσιμη.

Οι γιατροί προειδοποιούν συνεχώς να αποφεύγεται η σωματική δραστηριότητα στο νέφος, αλλά περίπου 30.000 δρομείς συμμετείχαν σε έναν ετήσιο μαραθώνιο στην πόλη το Νοέμβριο.

Οι αξιωματούχοι του Δελχί κατηγορούνται ότι δεν προετοιμάζονται για αυτό που έχει καταντήσει μια ετήσια κρίση κάθε χειμώνα, ενώ η ινδική κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί για αδράνεια.

Η εξαιρετικά κακή ατμόσφαιρα στην πόλη είναι αποτέλεσμα συνδυασμού σκόνης οδών, πυρκαγιών, καυσαερίων οχημάτων, βιομηχανικών εκπομπών και καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών σε γειτονικές χώρες. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM