ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γερμανία: Απειλές από FDP εάν δεν γίνουν σεβαστές οι θέσεις του

Γερμανία: Απειλές από FDP εάν δεν γίνουν σεβαστές οι θέσεις του Facebook Twitter
0

To Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) δεν φοβάται τις νέες εκλογές. 

«Oι θέσεις του FDP θα πρέπει να αποτυπώνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του συνασπισμού. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα πάμε στην αντιπολίτευση. Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη για την αναταραχή.

Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε κανείς να πει πως σε τελευταία ανάλυση οι πεποιθήσεις μας είναι σημαντικότερες από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Συνασπισμός δεν θα προκύψει εκ του γεγονότος ότι όλοι θα έχουν εξαντληθεί (από τις διαπραγματεύσεις) και έτσι θα οδηγηθούμε υπό πίεση σε συμφωνία.

Δεν έχει κανένα νόημα να σχηματισθεί μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι σταθερή και διαρκώς θα φιλονικεί. Εάν καταστεί αναγκαίο θα ξαναπάω στις πλατείες και θα διεξαγάγω εκλογικό αγώνα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του στις κυριακάτικες εφημερίδες του ομίλου Funke /Φούνκε.


Στη συνέντευξή του τόνισε και πάλι ότι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός είναι θέμα «αδιαπραγμάτευτο» και πως οτιδήποτε άλλο «θα ήταν καταστροφικό για το κύρος της Γερμανίας στην Ευρώπη», ενώ τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και της μεταρρύθμισης της φορολογίας εισοδήματος, η οποία «να οδηγήσει στην ανακούφιση των μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, από τη νοσηλεύτρια έως τον μηχανικό», όπως είπε.


Υπενθυμίζεται ότι ο Λίντνερ έχει επιτεθεί επανειλημμένα στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και στους Πράσινους (Die Gruenen) τις τελευταίες δύο εβδομάδες των διερευνητικών συζητήσεων για την έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση συνασπισμού «Τζαμάικα» και με τη συνέντευξη αυτή φαίνεται πως σκληραίνει τη στάση του ακόμα περισσότερο.


Πηγή: Die Zeit

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM