Νέες κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία έπληξαν μετρό και αεροδρόμιο

Νέες κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία έπληξαν μετρό και αεροδρόμιο Facebook Twitter
0

Νέες κυβερνοεπιθέσεις έπληξαν σήμερα το αεροδρόμιο της Οδησσού και το σύστημα του μετρό στο Κίεβο, όπως μεταδίδει το Reuters.


Η κρατική Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών Τεχνολογίας (CERT) έκανε λόγο για ένα νέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων που πλήττουν την Ουκρανία και ζήτησε από τα δίκτυα μεταφορών να είναι σε εγρήγορση.


Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία υπήρξε το κύριο θύμα μίας μεγάλης κυβερνοεπίθεσης νωρίτερα φέτος, και η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει στις 13 Οκτωβρίου ότι η χώρα ενδέχεται να γίνει πάλι στόχος.

«Ζητάμε από τους ιδιοκτήτες τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, άλλων πηγών πληροφορίων και κυρίως των δικτύων μεταφορών, καθώς και από απλούς χρήστες του διαδικτύου, να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους κανόνες διαδικτυακής ασφάλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της CERT.

Το αεροδρόμιο της Οδησσού ανακοίνωσε πως επηρεάστηκε από την επίθεση και έχει εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, ενώ το μετρό του Κιέβου ενημέρωσε πως η επίθεση επηρέασε το σύστημα πληρωμών του.

Η αστυνομία ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να πρόκειται για μεγάλης έκτασης επίθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM