Αυστρία: Ο Κουρτς ξεκινάει διαβουλεύσεις με τους ακροδεξιούς για το σχηματισμό κυβέρνησης

Αυστρία: Ο Κουρτς ξεκινάει διαβουλεύσεις με τους ακροδεξιούς για το σχηματισμό κυβέρνησης Facebook Twitter
0

Την έναρξη των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης με το ακροδεξιό κόμμα των Ελεύθερων ανακοίνωσε την Τρίτη (24/10) ο Σεμπάστιαν Κούρτς, ο πρόεδρος του κόμματος των Λαϊκού Κόμματος που κατέκτησε την πρώτη θέση στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Εχει περάσει ήδη μια δεκαετία από τη στιγμή που το κόμμα των Ελευθέρων αποχώρησε από τα κυβερνητικά έδρανα και πέρασε στις τάξεις της αντιπολίτευσης. Πλέον, η επιστροφή σε μια κυβέρνηση είναι επί θύραις, σε περίπτωση βέβαια που οι διαπραγματεύσεις έχουν αίσιο τέλος. Το ακροδεξιό κόμμα κατέκτησε την τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 5,8%. 

«Αποφάσισα να καλέσω τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και το κόμμα των Ελευθέρων σήμερα στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού» ανακοίνωσε ο Κουρτς σε συνέντευξή Tύπου προσθέτοντας, όπως σημειώνει το Reuters, ότι παραμένει το «plan B» για το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας αν οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα δύο κόμματα είχαν ακολουθεί μια σκληρή προεκλογική ρητορική και είχαν προτάξει ως βασική τους γραμμή την αυστηροποίηση της στάσης απέναντι στους μετανάστες, τις ταχείες διαδικασίες απέλασης όσων μεταναστών οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου δεν γίνονται δεκτές και τον πόλεμο κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Ο Κουρτς, ο οποίος πήρε τη διερευνητική εντολή την περασμένη Παρασκευή, έχει ανακοινώσει ότι στόχος του είναι να σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή θα έχει «καθαρά φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ