Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη του Μονακό ο Ριμπολόβλεφ

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη του Μονακό ο Ριμπολόβλεφ Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη του Moνακό, καθώς κατηγορείται για παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή από τη Βουλγάρα Τιάνα Ράπο αλλά και για ανεπίτρεπτες σχέσεις με αρχές και πολιτικούς..

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Monaco Matin, ο Ριμπολόβλεφ κλήθηκε από τον ανακριτή Εντουάρ Λεβρό στο Δικαστικό Μέγαρο, αλλά όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση, απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Την προηγουμένη, ο Ριμπολόβλεφ είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να συνεργασθεί με τις ανακριτικές αρχές και ότι έχει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη του Μονακό, που πιστεύει ότι θα εξετάσει δεόντως όλα τα ζητήματα. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μονακό Ζακ Ντορεμιέ χαρακτήρισε τεχνική διαδικασία τις κατηγορίες που προσάπτονται στον Ρώσο μεγιστάνα και είπε πως δεν θα επακολουθήσουν οποιεσδήποτε ανακοινώσεις εκ μέρους της ανάκρισης, ενώ ο ίδιος ο Ριμπολόβλεφ θα καταθέσει άλλη μέρα.

 

Ο Ριμπολόβλεφ κατηγορείται για μια υπόθεση, η οποία ξεκίνησε το 2015, ύστερα από την καταγγελία της Βουλγάρας Τιάνα Ράπο. Η Ράπο το 2003 είχε γνωρίσει τον Ριμπολόβλεφ στον έμπορο έργων τέχνης Υβ Μπουβιέ, με τον οποίο βρίσκεται από το 2015 σε αντιδικία, καθώς τον κατηγορεί ότι του πούλησε έργα τέχνης σε υπερβολικά υψηλές τιμές. Η ίδια η Ράπο είχε καταγγείλει στις αρχές, ότι ο Ριμπολόβλεφ, «παρενέβη στην προσωπική και οικογενειακή της ζωή». Το 2016, σε σχέση με την ίδια υπόθεση, παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη η δικηγόρος του Ριμπολόβλεφ, Τατιάνα Μπερσέντα, με την κατηγορία ότι είχε μαγνητοφωνήσει τις συνομιλίες ατόμων που είχαν επισκεφθεί τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο στο σπίτι του χωρίς να τους προειδοποιήσει για την ενέργεια της αυτή.

 

Η ανάκριση ερευνώντας την υπόθεση αυτή, μελέτησε την αλληλογραφία μέσω sms που είχε η Μπερσέντα, τα οποία παρέδωσε η ίδια στις αρχές τον Φεβρουάριο του 2017. Πρόθεση της δικηγόρου ήταν να παρουσιάσει στοιχεία στο δικαστήριο που θα αποδείκνυαν την υπαιτιότητα του Μπουβιέ. Ο δικαστής Μόργκαν Ράιμον που ασχολήθηκε με την υπόθεση έδωσε εντολή να ερευνηθεί πλήρως η μνήμη του smartphone της Μπερσέντα. Μετά τη σχετική έρευνα, η ανάκριση είχε στη διάθεση της εκατοντάδες sms, βάσει των οποίων μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες για διαφθορά και άσκηση επιρροής κατά αστυνομικών και δικαστικών του Μονακό. Η αλληλογραφία αυτή αποκάλυψε ανεπίτρεπτες σχέσεις του Ριμπολόβλεφ με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της δικαιοσύνης και της αστυνομίας του πριγκιπάτου, καθώς και με πολιτικούς του Μονακό. Από την αλληλογραφία αυτή συμπεραίνεται όπως έγραψαν τα μέσα ενημέρωσης ότι ο "τσάρος του Μονακό" ( όπως αποκαλούσαν τον Ριμπολόβλεφ τα μέσα ενημέρωσης αφότου απόκτησε την ποδοσφαιρική ομάδα «Μονακό» το 2011), ζητούσε από τους εν λόγω αξιωματούχους να τον βοηθήσουν ώστε να επιλυθεί προς όφελος του η αντιδικία με τον έμπορο έργων τέχνης Υβ Μπουβιέ.

 

Εξαιτίας του σκανδάλου που ακολούθησε μετά τις αποκαλύψεις αυτές τον Σεπτέμβριο παραιτήθηκε και τέθηκε υπό περιορισμό ο επικεφαλής του τμήματος νομικών υπηρεσιών του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ