ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γερμανία: Νίκη για Σουλτς και SPD στην Κάτω Σαξονία

Γερμανία: Νίκη για Σουλτς και SPD στην Κάτω Σαξονία Facebook Twitter
0

Σημαντική νίκη και αύξηση των ποσοστών για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και ήττα για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) δείχνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τις εκλογές στην Κάτω Σαξονία.


Συγκεκριμένα, το SPD λαμβάνει 37,4% (32,6% το 2013), έναντι 34,8% (32,6% το 2013) του CDU. Οι Πράσινοι, οι οποίοι μέχρι σήμερα συγκυβερνούσαν με το SPD, υπέστησαν σοβαρές απώλειες, με 8,5% (13,7 το 2013), ενώ οι Φιλελεύθεροι λαμβάνουν 7% (9,9% το 2013) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) επιτυγχάνει την είσοδό της και σε αυτό το Κοινοβούλιο, με 5,6%. Η Αριστερά, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ARD συγκεντρώνει 4,8% και παραμένει οριακά εκτός Βουλής (3,9% το 2013).


Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, το SPD θα έπαιρνε 54 από τις 135 έδρες, το CDU 51, οι Πράσινοι 12, το FDP 10 και η AfD 8. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να συνεχιστεί η συγκυβέρνηση SPD και Πρασίνων.


«Το SPD είναι καθαρός νικητής. Είμαι υπερήφανος για το SPD», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Μάρτιν Σουλτς, για να προσθέσει ότι «στην πολιτική υπάρχουν διαφορετικές ημέρες, διαφορετικές ατμόσφαιρες» και να εκφράσει την ικανοποίησή του και για το γεγονός ότι το κακό εκλογικό αποτέλεσμα της 24ης Σεπτεμβρίου δεν δίχασε το κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ