Ο Σαλμάν Ρουσντί προειδοποιεί για την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου σε νεαρή ηλικία

Ο Σαλμάν Ρουσντί προειδοποιεί για την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου σε νεαρή ηλικία Facebook Twitter
0

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί εξέφρασε τις ανησυχίες του για τους «πολύ νέους ανθρώπους» που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου.

Το τελευταίο μυθιστόρημα του 70χρονου Βρετανού συγγραφέα «The Golden Houses» πραγματεύεται το θέμα της ταυτότητας των δύο φύλων, ένα θέμα που άρχισε να τον απασχολεί μετά από τη συγγραφή σχετικά με μια transgender κοινότητα στην Ινδία και τις εμπειρίες δύο transgender φίλων.

Ο Ρουσντί ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Man Booker το 1981 δήλωσε στον Press Association: «Υπάρχουν δύο άνθρωποι που γνωρίζω πολύ στενά που έχουν κάνει την μετάβαση. Και οι δυο περιπτώσεις ήταν πολύ επιτυχημένες», τόνισε.

Ενώ ο Ρουσντί είπε ότι και οι δύο φίλοι του είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι τώρα απ ό, τι ήταν πριν, πρόσθεσε: «Έχω πολύ ισχυρές απόψεις για την υπερβολική επιμονή σε αυτά τα θέματα, ιδιαίτερα όταν σχετίζονται με πολύ νέους ανθρώπους».


«Για να το πω ωμά, αν υπάρχει ένα αγόρι που του αρέσει να παίζει με κούκλες και να φοράει ροζ πουκάμισα δεν θα πρέπει απαραίτητα να σημαίνει ότι πρέπει να έχει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου», είπε ο συγγραφέας. «Μέχρι πρόσφατα αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ σε κανέναν, οπότε νομίζω ότι ίσως πρέπει να κάνουμε λίγο πίσω».

Ο συγγραφέας, ο οποίος ζει πάντα υπό την απειλή μιας φετφά (θρησκευτικό διάταγμα θανάτου) από το 1989 μετά τη δημοσίευση των αμφιλεγόμενων «Σατανικών Στίχων», συνέχισε λέγοντας ότι δεν είχε καμία επιθυμία να φανεί πως γίνεται «ανόητα επικριτικός» για το θέμα στο μυθιστόρημά του. Εξήγησε ότι ενώ δεν είναι εχθρικός [σ.σ απέναντι στη μετάβαση] απλά είναι ανήσυχος σχετικά με το θέμα.

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ