To πιο σπάνιο πουλί του κόσμου ήταν τόσο σπάνιο γιατί τελικά δεν υπήρχε

To πιο σπάνιο πουλί του κόσμου ήταν τόσο σπάνιο γιατί τελικά δεν υπήρχε Facebook Twitter
0

Μια νέα μελέτη σε ένα από τα πιο "αόρατα" είδη πτηνών στον κόσμο διαπίστωσε ότι το Λιβεριανό Greenbul μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστεί επειδή ποτέ δεν υπήρξε.

Τη διαπίστωση έκανε ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen μετά από μελέτη που διεξήγαγε προκειμένου να μάθει περισσότερα σχετικά με το είδος που «απέφευγε τους εμπειρογνώμονες εδώ και δεκαετίες».

Το λιβεριανό Greenbul έχει παρατηρηθεί μόνο εννέα φορές στο δάσος Cavalla, στη νοτιοανατολική Λιβερία, μεταξύ του 1981 και του 1984, και θεωρήθηκε διαφορετικό από το κοινό Greenbul, λόγω των λευκών κηλίδων του.

Όμως τώρα, η ανάλυση dna έδειξε ότι αυτές οι κηλίδες δεν ήταν απόδειξη ενός διαφορετικού είδους αλλά το αποτέλεσμα που προκλήθηκε προφανώς από μια διατροφική ανεπάρκεια. Επιπλέον, όταν το DNA του δείγματος συγκρίθηκε με εκείνο του κοινού  Greenbul, οι επιστήμονες δεν βρήκαν σημαντική γενετική διαφορά μεταξύ των δύο.

To πιο σπάνιο πουλί του κόσμου ήταν τόσο σπάνιο γιατί τελικά δεν υπήρχε Facebook Twitter

Το Λιβεριανό Greenbul έχει αποκτήσει σχεδόν μυθική θέση για τους ορνιθολόγους από τότε που είχε παρατηρηθεί στη δεκαετία του '80. 

" Δεν μπορούμε να πούμε οριστικά ότι το Λιβεριανό Greenbul είναι το ίδιο πουλί με το Iceberg Greenbul, αλλά έχουμε παρουσιάσει αρκετές αποδείξεις που καθιστούν εξαιρετικά απίθανη οποιαδήποτε άλλη εξήγηση ", δήλωσε ο καθηγητής Martin Collinson, γενετιστής του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Aberdeen. 

Το Λιβερικό Greenbul είχε επίσημα αναφερθεί ως "κρίσιμα απειλούμενο"μέχρι το 2016. Τα συγκλονιστικά αποτελέσματα της μελέτης έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Ορνιθολογίας.

Με πληροφορίες από το rt.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ