Η επενδυτική εταιρεία που έστησε άγαλμα στην Wall Str. για να καταγγείλει τη μισθολογική ανισότητα, αποκαλύφθηκε ότι την προωθούσε

Η επενδυτική εταιρεία που έστησε άγαλμα στην Wall Str. για να καταγγείλει τη μισθολογική ανισότητα, αποκαλύφθηκε ότι την προωθούσε Facebook Twitter
0

Το άγαλμα ενός νεαρού κοριτσιού που στέκεται απέναντι από τον ταύρο της Wall Street και τον κοιτάζει χωρίς να φοβάται στήθηκε για να επιστήσει την προσοχή στην ανισότητα των φύλων και στο μισθολογικό χάσμα που υπάρχει στο εσωτερικών των εταιρειών.

Υπάρχει όμως μια ειρωνική παράμετρος πίσω από αυτό το άγαλμα του ατρόμητου κοριτσιού, καθώς η εταιρεία που πλήρωσε για να το εγκαταστήσει έχει κληθεί να πληρώσει και περίπου 4,3 εκ. ευρώ για την ανισότητα στους μισθούς της.

Η επενδυτική εταιρεία που έστησε άγαλμα στην Wall Str. για να καταγγείλει τη μισθολογική ανισότητα, αποκαλύφθηκε ότι την προωθούσε Facebook Twitter

Η State Street Global Advisors (SSGA) κατηγορήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ότι πληρώνει εκατοντάδες γυναίκες στελέχη λιγότερο από άνδρες συναδέλφους.

Η επιχείρηση αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτό το ζήτημα. Έτσι θα καταβάλει με διακανονισμό αποζημιώσεις σε 300 ανώτερα  γυναικεία στελέχη τα οποία πληρώθηκαν λιγότερο από τους άνδρες ομολόγους τους.

Στον συμβιβασμό συμπεριλαμβάνονται και μαύροι υπάλληλοι που πληρώθηκαν λιγότερο από λευκούς συναδέλφους του. Η ανισότητα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου πληρωμών για το 2012.

Σε δήλωσή της, η επιχείρηση αναφέρει ότι "έχει δεσμευτεί για ισότιμη πρακτική αμοιβών" και ότι "αξιολογεί σε συνεχή βάση τις εσωτερικές διαδικασίες για να βεβαιωθεί ότι τα προγράμματα αποζημίωσης, προσλήψεων και προαγωγών δεν εισάγουν διακρίσεις".

Ο γλύπτης Arturo Di Modica Di Modica, που είναι ο δημιουργός του ταύρου, αποκαλεί πάντως το "ατρόμητο κορίτσι" διαφημιστικό τέχνασμα, δεδομένου ότι χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία επενδύσεων και ανεγέρθηκε από τη διαφημιστική εταιρεία McCann.

Εγκατεστημένος το 1989, ο χάλκινος ταύρος προοριζόταν να αντιπροσωπεύσει τη "δύναμη του αμερικανικού λαού" σε απάντηση της συντριβής της αγοράς το 1987.

Με πληροφορίες από το bbc.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ