Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέρ έκανε σήμερα λόγο για μια «πικρή νίκη» της Άγγελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές, κατά τις οποίες σημείωσε άνοδο μια άκρα δεξιά «πολύ βίαιη, πολύ σκληρή, πολύ ριζοσπαστική, και μάλιστα στη Γερμανία».

 

«Πρώτα πρέπει να χαιρετίσουμε τη νίκη της Άγγελα Μέρκελ. Είναι η τέταρτη και στη Γαλλία όταν βλέπουμε έναν αρχηγό κυβέρνησης να κερδίζει τέσσερις φορές, τον θαυμάζουμε αρκετά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης RMC και BFMTV.

 

«Στη συνέχεια, ναι, βλέπουμε πως αυτή η νίκη είναι πικρή. Είναι πικρή επειδή καταγράφεται η άνοδος μιας άκρας δεξιάς πολύ βίαιης, πολύ σκληρής, πολύ ριζοσπαστικής, και μάλιστα στη Γερμανία. Είναι χαρακτηριστικό», πρόσθεσε ο Καστανέρ.

 

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο μήνυμά του για τις γερμανικές εκλογές το οποίο δημοσιοποίησε χθες το βράδυ μέσω του Twitter.

 

«Είναι ουσιώδες στη γαλλο-γερμανική σχέση ότι υπάρχει αυτός ο κινητήρας που επιτρέπει να αλλάζουν τα πράγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο (γάλλος πρόεδρος) Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εργάσθηκε μαζί της, θα παρουσιάσει αύριο έναν οδικό χάρτη για τον σε βάθος μετασχηματισμό της Ευρώπης», συνέχισε ο Καστανέρ αναφερόμενος στη νέα ομιλία για την Ευρώπη που πρόκειται να εκφωνήσει ο γάλλος πρόεδρος αύριο Τρίτη στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

 

«Η ιδέα είναι απλή: έγκειται στο ότι αν θέλουμε να αγωνισθούμε ακριβώς εναντίον των εθνικισμών, των λαϊκισμών σε καθεμιά από τις χώρες μας, χρειάζεται μια Ευρώπη ισχυρή, δυνατή, που προστατεύει, που απελευθερώνει. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα, συνεπώς πρέπει να επανεφεύρουμε την Ευρώπη», συνόψισε ο Καστανέρ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr