Tραμπ: Αποφάσισα τι θα κάνω με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Tραμπ: Αποφάσισα τι θα κάνω με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έχει λάβει την απόφασή του για το αν θα παραμείνει η χώρα στη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, απέφυγε όμως ποια είναι αυτή.

 

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: "Έχω αποφασίσει".

 

Αν ο Τραμπ δεν επικυρώσει, στα μέσα Οκτωβρίου, ότι το Ιράν τηρεί τη συμφωνία, το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα έχει στη διάθεσή του διάστημα 60 ημερών για να αποφασίσει αν θα επιβάλει εκ νέου τις κυρώσεις που είχαν αρθεί με βάση τη συμφωνία αυτή.

 

Προηγουμένως, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι είχε δηλώσει στο CBS News, ότι "η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν αρέσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όμως η ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη την Τρίτη δεν σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον θα αποσυρθεί από αυτή τη συνθήκη".

"Δεν είναι μια σαφής ένδειξη ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί. Το σαφές είναι ότι δεν τον ικανοποιεί η συμφωνία" είπε η Χέιλι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM