Πολιτική αναλύτρια του Fox News καταγγέλλει ότι βιάστηκε από παρουσιαστή και το κανάλι την απομακρύνει

Πολιτική αναλύτρια του Fox News καταγγέλλει ότι βιάστηκε από παρουσιαστή και το κανάλι την απομακρύνει Facebook Twitter
0

Ένα ακόμη σκάνδαλο για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας κλονίζει τον δημοσιογραφικό όμιλο Fox News έπειτα από τις καταγγελίες γνωστής δημοσιογράφου ότι όχι απλά βιάστηκε από συνάδελφό της αλλά ότι όταν εκείνη μίλησε για αυτά τα γεγονότα το κανάλι την απομάκρυνε κακήν κακώς.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος και πολιτική αναλύτρια, Scottie Nell Hughes, κατέθεσε μήνυση ενάντια στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News κατηγορώντας τον όμιλο ότι την τιμώρησε επειδή ισχυρίστηκε ότι την βίασε ο παρουσιαστής Charles Payne.

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Payne την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του το 2013 «με αντάλλαγμα ευκαιρίες και οφέλη στη σταδιοδρομία της».

Όπως δήλωσε η ίδια, την εξανάγκασε να έχουν σεξουαλικές επαφές για να της δίνει δουλειά στο Fox News, αλλά όταν αυτή η σχέση τελείωσε όλα στο κανάλι άλλαξαν για εκείνη. Όπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος, «χρησιμοποίησε τη θέση του για να της ασκήσει πιέσεις και όταν εκείνη προσπάθησε να σταματήσει αυτή τη 'σχέση' την χτυπούσε και την απειλούσε».

Όταν διέκοψε τελικά την επαφή μαζί του, ο αριθμός των εμφανίσεων της στο Fox News «τυχαία» μειώθηκε και έπεσε από πέντε φορές εβδομαδιαίως, σε πέντε φορές σε διάστημα 10 μηνών.

Η Hughes δήλωσε: «Αυτό που είναι πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η Δικαιοσύνη θα εμποδίσει άλλες γυναίκες να περάσουν τον εφιάλτη που ζω τώρα».

Ο Payne πάντως ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή Making Money, επέστρεψε πρόσφατα στο κανάλι μετά την ποινή που του είχε επιβάλει το δικαστήριο τον Ιούλιο έπειτα από έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο παρουσιαστής απέρριψε τους ισχυρισμούς της δημοσιογράφου και ο δικηγόρος του τόνισε ότι «θα υπερασπιστεί σθεναρά τον εν λόγω αβάσιμο ισχυρισμό», σύμφωνα με τους New York Times.

Το Fox News έχει πλέον να αντιμετωπίσει μια γενικευμένη αναταραχή σχετικά με φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς μόλις πριν ένα μήνα το κανάλι ανακοίνωσε την αποχώρηση του Eric Bolling έπειτα από καταγγελίες ότι έστελνε άσεμνα μηνύματα στο γυναικείο προσωπικό.

Οι δικηγόροι της Hughes, πάντως, δήλωσαν ότι η δίκη αφορά σε «μια αγωγή εναντίον του Fox για αντίποινα στην δημοσιογράφο, που τόλμησε να μιλήσει, από τα στελέχη του ομίλου προκειμένου να προστατεύσουν τους άντρες δημοσιογράφους και παρουσιαστές».

Με πληροφορίες από Independent/ ΝΥΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ