Χριστιανός καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία κατά του Μωάμεθ μέσω WhatsApp

Χριστιανός καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία κατά του Μωάμεθ μέσω WhatsApp Facebook Twitter
0

Ένας χριστιανός καταδικάστηκε από δικαστήριο στο ανατολικό Πακιστάν σε θάνατο διότι διέπραξε βλασφημία αφότου στενός φίλος του τον κατηγόρησε ότι μοιράζεται υλικό που χλευάζει το Ισλάμ, δήλωσε ο δικηγόρος του εναγομένου την Παρασκευή.


Ο 35χρονος Nadeem James συνελήφθη τον Ιούλιο του 2016, κατηγορούμενος από έναν φίλο του ότι μοιράστηκε στην υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp υλικό με το οποίο γελοιοποιούσε τον προφήτη Μωάμεθ.

Η βλασφημία αποτελεί ποινικό αδίκημα στο πακιστανικό μουσουλμανικό κράτος και οι προσβολές κατά του Προφήτη τιμωρούνται με θάνατο. 

Ο δικηγόρος του 35χρονου Riaz Anjum δήλωσε ότι ο πελάτης του σκόπευε να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας ενώ πληθώρα οργανώσεων αντιδρούν στην απόφαση.

Ένα κύμα αγανάκτησης ξέσπασε τον Απρίλιο του περασμένου έτους όταν ο σπουδαστής Mashal Khan ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο πανεπιστήμιο του Mardan μετά από μια συζήτηση για τη θρησκεία.

Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 20 φοιτητές και ορισμένα μέλη της σχολής σε σχέση με τη δολοφονία. Έκτοτε, το κοινοβούλιο σκόπευε να προσθέσει διασφαλίσεις στους νόμους για τη βλασφημία, μια πρωτοποριακή κίνηση, δεδομένης της συναισθηματικής φύσης του θέματος.

Έχουν γίνει τουλάχιστον 67 δολοφονίες με αφορμή μη-αποδεδειγμένους ισχυρισμούς για βλασφημία από το 1990, σύμφωνα με στοιχεία από ερευνητικό κέντρο και ανεξάρτητα αρχεία που τηρούνται από το Reuters.

Το 2011, ένας σωματοφύλακας δολοφόνησε τον Salman Taseer, επαρχιακό κυβερνήτη του Punjab, αφού ζήτησε να μεταρρυθμιστούν οι νόμοι περί βλασφημίας. Ο δολοφόνος του Taseer, που εκτελέστηκε πέρυσι, έχει χαιρετιστεί ως μάρτυρας από θρησκευτικούς σκληροπυρηνικούς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ