H Λιβύη ζητάει συγνώμη από τις ΗΠΑ για την επίθεση στη Βεγγάζη

H Λιβύη ζητάει συγνώμη από τις ΗΠΑ για την επίθεση στη Βεγγάζη Facebook Twitter
0

Ύστερα από τη χθεσινή δολοφονική επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βεγγάζη, ο λίβυος ηγέτης, Μοχάμεντ αλ Μεγκάριεφ, ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τις ΗΠΑ.

«Ζητάμε συγγνώμη από τις ΗΠΑ, τον αμερικανικό λαό και όλο τον κόσμο γι' αυτό που συνέβη», δήλωσε ο αλ Μεγκάριεφ πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Λιβύης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

Ο αλ Μεγκάριεφ υπογράμμισε ότι οι δράστες της επίθεσης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη επισημαίνοντας: «Επιβεβαιώνουμε ότι κανείς δεν θα γλιτώσει την τιμωρία και την ανάκριση».

«Διπλωματικές αποστολές, ξένες εταιρείες και πολίτες ξένων χωρών που βρίσκονται στη Λιβύη τελούν υπό την προστασία της χώρας και των δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο λίβυος ηγέτης, θέλοντας να καθησυχάσει τους αλλοδαπούς κατοίκους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν «καταδίκασε έντονα» την επίθεση.

«Καταδικάζω έντονα την επίθεση εναντίον της αμερικανικής αποστολής που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, μεταξύ αυτών και ο πρεσβευτής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Τέτοια βία δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί. Εκφράζω τα βαθύτερά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.

Παράλληλα και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση την οποία χαρακτήρισε «ειδεχθές» έγκλημα. Ο Ολάντ κάλεσε επίσης τη Λιβύη να κάνει τα πάντα για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Τέλος, η γερμανική κυβέρνηση «καταδίκασε έντονα» την επίθεση.

«Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις εναντίον των διπλωματικών αποστολών στη Λιβύη και την Αίγυπτο», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM