Τον δικό τους υπαίθριο, περιφραγμένο χώρο μέσα στον κήπο του Μπουά ντε Βενσέν απέκτησαν οι γυμνιστές στο Παρίσι.

 

Ο χώρος λειτουργεί σε πρώτη φάση πειραματικά, από σήμερα 31 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, και θα είναι ανοιχτός από τις 8 π.μ. ως τις 7.30 μ.μ. Ο σύλλογος γυμνιστών της πόλης έκανε τα εγκαίνια και μπορεί η προσέλευση να ήταν μάλλον μικρή, αλλά ο ενθουσιασμός των μελών του ήταν μεγάλος

 

Προειδοποιητικές πινακίδες έχουν ήδη εγκατασταθεί στο χώρο για να ενημερώνουν τους επισκέπτες για την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου χώρου στο πάρκο, που θα έχει συνολική έκταση περίπου 7.300 τ.μ. Οι αρχές από την πλευρά τους δεσμεύθηκαν να μην επιτρέπουν την είσοδο σε περίεργους παρά μόνο σε γυμνιστές, προκειμένου να διασφαλίσουν τον σεβασμό απέναντι σου όσους θα κυκλοφορούν εκεί γυμνοί. 

 

 

 

 

 

«Είναι μεγάλη χαρά, μια ακόμη ελευθερία για τους γυμνιστές. Αποδεικνύει το ανοικτό μυαλό της πόλης και θα βοηθήσει τον κόσμο να αλλάξει την αντίληψη που έχει απέναντι στους γυμνιστές, τις αξίες μας τον σεβασμό μας για τη φύση», λέει ο Julien Claude-Penegry από την Paris Naturists Association. 

 

Οι πολίτες του Παρισιού έχουν ήδη μια δημόσια πισίνα, όπου μπορούν να κολυμπούν γυμνοί τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ σε ολόκληρη την χώρα υπάρχουν περίπου 460 χώροι για γυμνιστές, ανάμεσά τους 155 χώροι για κάμπινγκ και 73 παραλίες.