Το MTV προσκάλεσε transgender μέλη του αμερικανικού στρατού στα βραβεία για να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στον Τραμπ

Το MTV προσκάλεσε transgender μέλη του αμερικανικού στρατού στα βραβεία για να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στον Τραμπ Facebook Twitter
0
Το MTV προσκάλεσε transgender μέλη του αμερικανικού στρατού στα βραβεία για να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στον Τραμπ Facebook Twitter

Η πρωτοβουλία του MTV να προσκαλέσει transgender μέλη του αμερικανικού στρατού στην απονομή των Video Music Awards, το βράδυ της Κυριακής, προκάλεσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις καθώς ήταν μια κίνηση με ξεκάθαρο πολιτικό «υπονοούμενο» απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ.

Το MTV ζήτησε από έξι transgender στρατιωτικούς να συμμετάσχουν στα βραβεία και να συνοδεύσουν στο «κόκκινο» χαλί την πρόεδρο του GLAAD, Sarah Kate Ellis. Ο λόγος που η παρουσία τους συζητήθηκε αρκετά ήταν επειδή πριν μερικές ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ρητά και κατηγορηματικά πως δεν θα επιτραπεί σε transgender να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό, «σε οποιαδήποτε θέση». Νωρίτερα μες στην εβδομάδα, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει στο Variety πως το MTV όντως ζήτησε την παρουσία transgender μελών του στρατού, αλλά πως η κυβέρνηση εξέταζε το αίτημά και δεν είχε δώσει ακόμη την άδεια. 


«Στο MTV είναι πολύ προοδευτικοί. Υπήρξε ανέκαθεν "μπροστά" ξεκινώντας πριν δύο δεκαετίες με το "The Real World" όταν είχαν το πρώτο άτομο με AIDS σε σόου. Ήταν πάντα ηγέτης σε αυτά και σήμερα αντιπροσωπεύει τη νεολαία», σχολίασε η Sarah Kate Ellis σχετικά με την πρόσκληση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του MTV, Chris McCarthy, δήλωσε για τη πρωτοβουλία: «Οποιοσδήποτε πατριώτης θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του για να πολεμήσει υπέρ της ελευθερίας μας και να υπερασπιστεί την ισότητα είναι ήρωας για το MTV και τους απανταχού νέους».

@heidiklum and @officialmelb support trans service members and veterans. Double tap if you do, too!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @glaad στις


Ανάμεσα στους στρατιωτικούς που συνόδευσαν την πρόεδρο του GLAAD ήταν οι Brynn Tannehill, Laila Ireland, Akira Wyatt, Jennifer Peace, Logan Ireland και Sterling James Crutcher. «Ιστορικά τα MTV Video Music Awards υπήρξαν μια τεράστια πλατφόρμα για κοινωνικά ζητήματα της επικαιρότητας, οπότε το να μπορούμε να έχουμε αυτή την πλατφόρμα και να μοιραζόμαστε τις ιστορίες είναι για εμάς πολύ σημαντικό», σημείωσε η Laila Ireland, που είναι κτηνίατρος στον στρατό ξηράς. «Πιστεύω πως η Αμερική χτίστηκε πάνω στη διαφορετικότητα και το να βρισκόμαστε εδώ και να αφηγούμαστε την ιστορία μας είναι μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία», πρόσθεσε ο Logan Ireland που υπηρετεί στην Αεροπορία. 


Τον Ιούλιο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει μέσω Twitter πως δεν θα επιτρέψει στους transgender να υπηρετήσουν στον στρατό, πυροδοτώντας ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων αλλά και μεγάλη σύγχυση τόσο για όσους σκοπεύσουν να καταταγούν όσο και για το υπάρχον προσωπικό. Την περασμένη Παρασκευή υπέγραψε την σχετική εντολή, αναιρώντας κι επισήμως μία ακόμα απόφαση της κυβέρνησης του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, που επέτρεψε σε transgender άτομα να υπηρετούν στο στρατό. 

Πρακτικά η απόφαση σημαίνει πως ο στρατός δεν θα δέχεται νέα transgender μέλη, ενώ παράλληλα καλείται μέσα στους επόμενους έξι μήνες να βρει πώς θα διαχειριστεί τους transgender που ήδη υπηρετούν, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. 


Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το MTV προβαίνει ή στηρίζει μια κίνηση με πολιτικές προεκτάσεις. Πέρυσι η Beyonce είχε πάει στα βραβεία συνοδευόμενη από γυναίκες, των οποίων οι γιοι είχαν σκοτωθεί από την αστυνομία, όλες από το κίνημα Mothers of the Movement. Επίσης, το 2010 η Lady Gaga είχε φέρει μαζί της τέσσερις στρατιώτες που είτε είχαν αποστρατευθεί είτε τους ζητήθηκε να φύγουν από το στρατό λόγω της πολιτικής Don't Ask, Don't Tell. 

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημος αριθμός για το πόσα transgender άτομα υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό, εκτιμάται πως κυμαίνονται μεταξύ 1.320 και 6.630 σε ενεργό καθήκον, ενώ άλλοι 830 με 4.160 άνθρωποι υπηρετούν σε εφεδρικές μονάδες. 

? @jackantonoff is standing with trans service members and veterans tonight at the #VMAs. Double tap if you're against Trump's trans military ban.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @glaad στις

? He's making dreams come true ? Thank you @billyeichner for standing against Trump's trans military ban! #VMAs

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @glaad στις

@kylerichards18 is standing up for trans service members at the #VMAs! Leave a ? in the comments if you support trans service members and veterans.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @glaad στις

Thank you @tylerposey58 for taking a stand against the trans military ban! #VMAs #notransban ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @glaad στις

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM