Δανία: Τέλος στο μυστήριο με την δημοσιογράφο που εξαφανίστηκε σε υποβρύχιο- Ομολόγησε ο ιδιοκτήτης

Δανία: Τέλος στο μυστήριο με την δημοσιογράφο που εξαφανίστηκε σε υποβρύχιο- Ομολόγησε ο ιδιοκτήτης Facebook Twitter
0

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus υποστηρίζει ότι πέταξε στη θάλασσα το πτώμα της Σουδέζας δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή αυτού του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη.


Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά υποστήριζε ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο Κι Βαλ στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου.

Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι "έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο" με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα, εξήγησαν οι αστυνομικές αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.


Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πτώματος της νεαρής γυναίκας, στις οποίες συμμετέχουν ελικόπτερα, σκάφη και βατραχάνθρωποι, συνεχίστηκαν και σήμερα, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.


Στις 11 Αυγούστου οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι αναζητούσαν τον "Ναυτίλο", ένα ιδιωτικό υποβρύχιο μήκους 18 μέτρων που εξαφανίστηκε το βράδυ της προηγούμενης ημέρας στα στενά του Έρεσουντ, μεταξύ Δανίας και Σουηδίας. Την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε το σκάφος, μισοβυθισμένο στον κόλπο του Κέγκε. Ο ιδιοκτήτης του σώθηκε, όμως η Βαλ δεν βρέθηκε πουθενά.


Η αστυνομία της Δανίας θεωρεί ότι ο Μάντσεν βύθισε σκόπιμα το υποβρύχιο για να χαθούν τα ίχνη της γυναίκας.


Η Κιμ Βαλ, που ήταν ανεξάρτητη δημοσιογράφος, συνεργαζόταν με τις εφημερίδες The Guardian και New York Times.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ