Η CIA είχε προειδοποιήσει πριν από 2 μήνες τους Ισπανούς για την επίθεση στη Βαρκελώνη

Η CIA είχε προειδοποιήσει πριν από 2 μήνες τους Ισπανούς για την επίθεση στη Βαρκελώνη Facebook Twitter
0

Η CIA είχε προειδοποιήσει πριν από δύο μήνες τις αρχές της Καταλονίας ότι η Βαρκελώνη και συγκεκριμένα ο πεζόδρομος Λα Ράμπλα ήταν στόχος των τζιχαντιστών, όπως αναφέρει η εφημερίδα El Periodico.

Η πόλη αποτελούσε προφανή στόχο μετά τις επιθέσεις σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο, ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.

Στο μεταξύ, στα τέλη Ιουλίου, ένας λογαριασμός στο Twitter που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος -η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελώνη- ανέφερε ότι μια επίθεση στην Ισπανία ήταν επικείμενη, όπως μεταδίδει η εφημερίδα.

Σημειώνεται πως 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στη Λα Ράμπλα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM