Για άτομα εντός του Λευκού Οίκου, τα οποία εργάζονται κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της αμερικανικής προεδρίας Αντόνιο Σκαραμούτσι, σύμφωνα με το BBC.


Ο κ. Σκαραμούτσι σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής  τόνισε ότι υπάρχουν «στοιχεία» εντός του Λευκού Οίκου, τα οποία επιθυμούν να εκδιώξουν τον κ. Τραμπ. Όπως υποστήριξε διαθέτει και συγκεκριμένα ονόματα.

 

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουάσιγκτον είναι ότι ο πρόεδρος δεν είναι εκπρόσωπος του πολιτικού κατεστημένου, οπότε ορισμένα άτομα έχουν αποφασίσει ότι επιθυμούν να τον εκδιώξουν» σημείωσε και πρόσθεσε:

 

«Εκτιμώ ότι υπάρχουν συνωμότες στον Λευκό Οίκο που δεν υιοθετούν την ατζέντα του προέδρου». Ήταν η πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σκαραμούτσι έπειτα από τη σύντομη θητεία του στον Λευκό Οίκο, η οποία διήρκεσε μόλις 10 ημέρες.

 

H απομάκρυνση του φέρεται να ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι. Η απόφαση του κ. Τραμπ να διορίσει τον κ. Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας είχε οδηγήσει στην αποχώρηση του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, καθώς και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους.

 

Ο εισαγγελέας που ερευνά ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές θα ανακρίνει τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου

 

Την ίδια ώρα, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ θέλει να ανακρίνει τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 στις ΗΠΑ, αποκάλυψαν σήμερα οι New York Times.


Προκειμένου να αποφανθεί αν υπήρξε πρόθεση παρακώλυσης της δικαιοσύνης εκ μέρους του προέδρου, ο Ρόμπερτ Μιούλερ επιθυμεί να ακούσει διάφορα νυν ή πρώην μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με την ξαφνική αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Στα τέλη Ιουλίου, πάντα στο πλαίσιο της φερόμενης ως ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το FBI πραγματοποίησε έρευνα σε μια κατοικία του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, Πολ Μάναφορτ.Με πληροφορίες BBC/ΑΠΕ