Όλο και πιο χαμηλά πέφτει η δημοτικότητα του Τραμπ- Δυσαρέσκεια και δυσπιστία δείχνει νέα δημοσκόπηση

Όλο και πιο χαμηλά πέφτει η δημοτικότητα του Τραμπ- Δυσαρέσκεια και δυσπιστία δείχνει νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
0

Έξι μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του CNN. Τα 3/4 των Αμερικανών μάλιστα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα περισσότερα από αυτά που ακούνε από τον Λευκό Οίκο.


Ποσοστό άνω του 38% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπηση, ενώ ποσοστό 56% των συμμετεχόντων δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου.

Την ίδια ώρα, το 47% εκφράζει την σοβαρή αντίθεσή της με τους χειρισμούς του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ενώ το 24% δηλώνει ότι σχολιάζει θετικά τον τρόπο δράσης του Αμερικανού προέδρου.


Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ μειώθηκε από το 73% τον Φεβρουάριο, στο 59% σήμερα. Μεταξύ των λευκών που δεν έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο και αποτέλεσαν την ισχυρή εκλογική βάση του Τραμπ, το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του βρίσκεται στο 35% και είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.


Σε υψηλά ποσοστά παραμένει και η μη αποδοχή του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς που καταγράφεται στο 80%. Παράλληλα, μειώνεται το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι ο Τραμπ μπορεί να δρομολογήσει την πραγματική αλλαγή που έχουν ανάγκη οι ΗΠΑ. Έτσι, ποσοστό 43% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση δηλώνει ότι ο Τραμπ μπορεί να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται οι ΗΠΑ, έναντι ποσοστού 48% τον Απρίλιο.

Το ποσοστό όσων υποστήριζαν ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κυβέρνηση καταγράφεται σήμερα στο 39% έναντι ποσοστού 44% τον Απρίλιο.


Η δημοσκόπηση εντοπίζει επίσης, μεγάλο ποσοστό αμφιβολίας για τις πληροφορίες που δίνει στην δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος. Μόλις το 1/4 των Αμερικανών, ποσοστό 24% δηλώνουν ότι εμπιστεύονται όλες τις πληροφορίες ή τις περισσότερες από αυτές που δημοσιοποιούνται επίσημα από τον Λευκό Οίκο. 


Στο επίπεδο της εθνικής ασφάλειας, ποσοστό 48% αποδέχεται τις κινήσεις του Τραμπ, έναντι ποσοστού 47% που τις επικρίνει, ενώ οι Αμερικανοί παραμένουν διαιρεμένοι για τις οικονομικές επιλογές του Αμερικανού προέδρου και τους χειρισμούς του στην οικονομία, καθώς 47% τους απορρίπτει έναν 45% που τους εγκρίνει. Σε άλλους τομείς άσκησης του κυβερνητικού έργου, η πλειοψηφία εκφράζεται αρνητικά για την πολιτική που ακολουθεί ο Τραμπ στην υγεία (62%) στα εξωτερικά θέματα (61%) στην μετανάστευση (55%) στην βοήθεια προς την μεσαία τάξη (54%). Το 48% δεν εγκρίνει τους χειρισμούς του στην φορολογία, με το ποσοστό αποδοχής στον τομέα αυτό να περιορίζεται στο 34%. 

Συνολικά για την περίοδο των 200 ημερών από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ, οι εντυπώσεις δεν φάινεται να είναι καλές καθώς ποσοστό 59% κρίνει την περίοδο αυτή ως αποτυχία. Ωστόσο, οι προηγούμενοι πρόεδροι Τζορτζ Μπους Τζούνιορ και Μπαράκ Ομπάμα θεωρούνταν ως επιτυχημένοι σε αυτήν την περίοδο της προεδρίας τους με τα ποσοστά να είναι στο 56% για τον Μπους, αλλά και στο 51% για τον Ομπάμα.



Με πληροφορίες CNN/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM