«Ταπεινός φίλος των ΗΠΑ» δηλώνει ο Ντουτέρτε

«Ταπεινός φίλος των ΗΠΑ» δηλώνει ο Ντουτέρτε Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι ένας «ταπεινός φίλος» των ΗΠΑ, εγκαταλείποντας προσωρινά τη μέχρι πρότινος εμπρηστική ρητορική του απέναντι στην Ουάσιγκτον για να επιφυλάξει μια θερμή υποδοχή προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, που επισκέπτεται την χώρα του.


Ο Ντουτέρτε έδειχνε περιχαρής λίγο πριν από το τετ α τετ με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που βρέθηκε στη Μανίλα για να συμμετάσχει στην περιφερειακή διάσκεψη για την ασφάλεια με κεντρικό θέμα τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.


«Χαίρομαι που σας βλέπω... και ήρθατε εδώ σε μια περίοδο όπου ο κόσμος δεν βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση, ειδικά στην κορεατική χερσόνησο, και φυσικά με το πάντα βασανιστικό πρόβλημα της Νότιας Σινικής Θάλασσας» είπε ο Ντουτέρτε στον Τίλερσον που τον έκανε δεκτό στο προεδρικό μέγαρο.


«Γνωρίζω ότι ανησυχείτε εκεί, διότι αντιμετωπίζετε και εσωτερικά προβλήματα... Είμαστε φίλοι. Είμαστε σύμμαχοι» τόνισε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων. «Είμαι ένας ταπεινός φίλος σας στη Νοτιοανατολική Ασία» επισήμανε.


Τα θερμά του λόγια προς τον Ρεξ Τίλερσον ενδεχομένως σηματοδοτούν τη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.


Αν και τα ξεσπάσματα κατά της Ουάσιγκτον δεν λείπουν, ο επικεφαλής του κράτους των Φιλιππίνων έχει μιλήσει με θετικά λόγια για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, τον οποίον έχει εξάρει για «το απίστευτο έργο του στο πρόβλημα των ναρκωτικών».


Σε μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη τον Απρίλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει στον ομόλογό του από τις Φιλιππίνες ότι θα τον προσκαλέσει στον Λευκό Οίκο. Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε επισήμανε ότι εκείνος και ο Τίλερσον συζήτησαν «πολλά θέματα» σήμερα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ