Αυτό είναι το 20χρονο μοντέλο που νάρκωσαν και έβαλαν σε δημοπρασία στο «Dark Web»

Αυτό είναι το 20χρονο μοντέλο που νάρκωσαν και έβαλαν σε δημοπρασία στο «Dark Web» Facebook Twitter
0

Η 20χρονη Chloe Ayling είναι το μοντέλο από τη Βρετανία που φέρεται να απήχθη στο Μιλάνο από μέλη κυκλώματος που προσπάθησαν να την πουλήσουν μέσω δημοπρασίας στο λεγόμενο «βαθύ» ή «σκοτεινό» διαδίκτυο (dark web), με αρχική τιμή εκκίνησης τις 300.000 ευρώ σε Bitcoins.

Η νεαρή Βρετανίδα ταξίδεψε στο Μιλάνο στις 11 Ιουλίου, νομίζοντας ότι θα πάρει μέρος σε φωτογράφηση όπως την είχε ενημερώσει το βρετανικό πρακτορείο μοντέλων στο οποίο εργαζόταν.

Αντί για κάμερες και φωτογραφικούς φακούς, όμως, στον τόπο της φωτογράφησης περίμεναν την Ayling δύο άντρες, οι οποίοι της επιτέθηκαν, τη νάρκωσαν με κεταμίνη (σ.σ. ταχύτατο αναισθητικό φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως σε άλογα), την έχωσαν σε μία βαλίτσα και τη μετέφεραν στο Borgial, ένα απομονωμένο χωριουδάκι κοντά στο Τορίνο.

Η νεαρή γυναίκα ήταν αιχμάλωτη για έξι μέρες ενόσω πραγματοποιούνταν η πλειοδοτική διαδικασία, αλλά όταν συνήλθε πλήρως από τη νάρκωση είπε στον απαγωγέα της ότι ήταν μητέρα ενός παιδιού 2 ετών, κάτι που κατά τα φαινόμενα είναι ενάντια στον κώδικα τιμής (sic) της εγκληματικής οργάνωσης για την οποία εργαζόταν οι δράστες.

Στη συνέχεια, οι απαγωγείς προσπάθησαν να την μεταφέρουν στο Βρετανικό Προξενείο του Μιλάνου για την απελευθερώσουν. Ωστόσο, όταν πήγαν να την παραδώσουν, ο ένας από αυτούς, ο πολωνικής καταγωγής Lukasz Herba συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς και δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ανέφερε: «Ένας άντρας που φορούσε μαύρα γάντια, ήρθε από πίσω μου, έβαλε το ένα του χέρι στο λαιμό μου και το άλλο στο στόμα μου, την ώρα που ένας ακόμη άντρας, φορώντας μία μαύρη κουκούλα μου έκανε ένεση στο δεξί χέρι».

«Νομίζω ότι έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα φορούσα μία ροζ ολόσωμη φόρμα και τις κάλτσες που φοράω τώρα (σ.σ την ημέρα της κατάθεσης). Συνειδητοποίησα ότι ήμουν μέσα στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου με δεμένους τους καρπούς και τους αστραγάλους μου. Μου είχαν κλείσει το στόμα με ταινία. Ήμουν μέσα σε μία βαλίτσα, η οποία είχε μία μικρή τρύπα για να μπορώ να αναπνέω», τόνισε το 20χρονο μοντέλο.

Η Ayling υποστήριξε ότι ούρλιαξε τόσο πολύ που οι απαγωγείς της αναγκάστηκαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο τρεις φορές κατά τη μεταφορά της στο χωριό. Είπε ακόμη ότι όταν έφτασαν στο σπίτι της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια σε μία συρταριέρα. «Αναγκαζόμουν να κοιμάμαι στο πάτωμα μέσα σε έναν υπνόσακο», πρόσθεσε.

Η ίδια ήταν που αποκάλυψε στις αρχές ότι οι απαγωγείς την άφησαν ελεύθερη μόλις έμαθαν ότι ήταν μητέρα ενός παιδιού δύο ετών.

Η Daily Mail δημοσίευσε μία επιστολή που υποτίθεται ότι απευθύνεται στο νεαρό μοντέλο και έφερε την υπογραφή μιας οργάνωσης με το όνομα « Black Death». Τα μέλη της οργάνωσης της υπενθυμίζουν ότι αφέθηκε ελεύθερη λόγω «τεράστιας γενναιοδωρίας». Επίσης, την προειδοποιούν να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή έρευνας, να μη μιλήσει εναντίον των απαγωγέων της και της ζητούν να πληρώσει 50.000 δολάρια σε Bitcoins μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης την απειλούν με «εξουδετέρωση». 

Έχοντας επιστρέψει στην Βρετανία, η 20χρονη έκανε μία σύντομη δήλωση στο κατώφλι του σπιτιού της: «Πέρασα μία τρομακτική εμπειρία. Φοβόμουν για τη ζωή μου, δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο, λεπτό το λεπτό, ώρα με την ώρα. Είναι ευγνώμων στις ιταλικές και βρετανικές αρχές για όλα όσα έκαναν προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφαλή απελευθέρωσή μου».

Οι έρευνες των ιταλικών και των βρετανικών αρχών θα συνεχιστούν καθώς εκτιμάται ότι πίσω από την υπόθεση αυτή βρίσκεται ένα τεράστιο κύκλωμα trafficking.

Φωτογραφίες από το λογαριασμό του 20χρονου μοντέλου στο Instagram

By @ohrangutang H&M @cristinapilo @sixty6mag

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chloe Ayling (@chloeayling) στις

When you shoot with no makeup and all you can see is freckles ? @gavinglave @sixty6mag #issue3

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chloe Ayling (@chloeayling) στις

?Shot by @littlefairphotography_

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chloe Ayling (@chloeayling) στις

⭐️? @littlefairphotography_ & @makeupbyashleyuk ?⭐️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chloe Ayling (@chloeayling) στις

Goodnight ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chloe Ayling (@chloeayling) στις

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ