Η Σαουδική Αραβία ανοίγει πολυτελές θέρετρο όπου οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν μπικίνι

Η Σαουδική Αραβία ανοίγει πολυτελές θέρετρο όπου οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν μπικίνι Facebook Twitter
0

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να μετατρέψει ένα τεράστιο μέρος της ακτογραμμής της Ερυθράς Θάλασσας σε παραθαλάσσιο, πολυτελές θέρετρο.

Στα 50 νησιά και τα 180 χιλιόμετρα της ακτογραμμής - που ανέρχονται σε μια έκταση στο μέγεθος του Βελγίου - θα αναπτυχθούν πολυτελή ξενοδοχεία και άλλες απαραίτητες υποδομές που θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερο τουρισμό. Η κατασκευή θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Παρόλο που το Βασίλειο φιλοξενεί πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, παρθένες παραλίες και εξαιρετικές τοποθεσίες για καταδύσεις, δεν θεωρείται ως προορισμός διακοπών όπως τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, της Αιγύπτου ή η πόλη Πέτρα στην Ιορδανία.

Οι συντηρητικοί κοινωνικοί κανόνες, η έλλειψη αλκοόλ και οι περιοριστικοί κώδικες ενδυμασίας σε συνδυασμό με τη ζέστη της ερήμου δεν είναι τα συνηθισμένα κριτήρια που αναζητούν οι δυτικοί παραθεριστές. Ωστόσο σε αυτό το θέρετρο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει κάποιες υποχωρήσεις και όπως μεταδίδεται από ξένα μίντια οι ενδυματολογικοί κανόνες δεν θα είναι τόσο αυστηροί καθώς οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν μπικίνι στην παραλία, αν το επιθυμούν .

Oι αρχές της Σαουδικής Αραβίας αναφέρουν ότι η νέα τουριστική ζώνη δεν θα υπόκειται κατ 'ανάγκη στις ισχύουσες αυστηρές νομοθεσίες της υπόλοιπης χώρας ελπίζοντας ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα την επισκέπτονται έως το το 2035.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM