Πώς οι κούκλες του σεξ που μοιάζουν με μικρά παιδιά οδηγούν στη σύλληψη παιδόφιλων της Βρετανίας

Πώς οι κούκλες του σεξ που μοιάζουν με μικρά παιδιά οδηγούν στη σύλληψη παιδόφιλων της Βρετανίας Facebook Twitter
0

Μια αύξηση στον αριθμό των κατασχέσεων από κούκλες του σεξ που θυμίζουν παιδιά έχει οδηγήσει τις βρετανικές αρχές στην ταυτοποίηση δεκάδων υπόπτων για παιδοφιλία, που προηγουμένως παρέμεναν άγνωστοι. 

Οι συγκεκριμένες κούκλες από σιλικόνη, που ζυγίζουν περίπου 25 κιλά και κοστίζουν χιλιάδες λίρες, εισάγονται στην Βρετανία μετά την πώλησή τους μέσω σάιτ, όπως το Amazon και το eBay, σύμφωνα με την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (National Crime Agency- NCA). Όπως εξηγεί η Hazel Stewart, από την ομάδα καταπολέμησης της παιδικής εκμετάλλευσης και της διαδικτυακής προστασίας της NCA, πρόκειται για ένα «σχετικά νέο φαινόμενο» στη χώρα, το οποίο και θα έπρεπε να ποινικοποιηθεί. 

Από τον Μάρτιο του 2016 έχουν κατασχεθεί 123 τέτοιες κούκλες, ενώ επτά άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της εισαγωγής τους, ανάμεσά τους κι ένας άντρας που φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα. Να σημειωθεί πως οι έξι από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες που συνδέονται με κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. 

Σύμφωνα με τον Dan Scully, που ηγείται των ερευνών της Border Force, το άτομα που παρήγγειλαν αυτές τις κούκλες του σεξ, που κατασκευάζονται κυρίως σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, συχνά είχαν διαπράξει και σεξουαλικά εγκλήματα. «Το κρίσιμο σε αυτήν την έρευνα είναι πως αυτά τα αντικείμενα πήγαιναν, πολλές φορές, σε ανθρώπους που είχαν διαπράξει αδικήματα σχετικά με την κακοποίηση παιδιών», λέει ο ίδιος. Όπως προσθέτει, πολλοί από αυτούς ήταν γνωστοί στις αρχές της Βρετανίας ως δυνητικά παιδόφιλοι.

Στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας των αρχών που είχε διεξαχθεί πέρυσι, είχε ζητηθεί σε έναν παιδίατρο να εξετάσει μερικές από τις κούκλες που είχαν κατασχεθεί για να επιβεβαιωθεί η αρχική υπόθεση πως έμοιαζαν με παιδιά τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ανατομία τους. 

Οι αρχές έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε κατάσχεση αντικειμένων που πιστεύουν ότι είναι «απρεπή ή χυδαία», ωστόσο στη Βρετανία δεν θεωρείται παράνομη η κατοχή sex doll που μοιάζει με παιδί. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν είναι δυνατόν οι τελωνειακοί να ψάχνουν κάθε κουτί που εισάγεται κι ούτε είναι πάντα εύκολο να εντοπιστεί αν περιέχει τέτοια κούκλα, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο νομικό χάος ως προς τις κατηγορίες που μπορούν να απαγγελθούν. Πολλές φορές οι κούκλες εισάγονται σε συσκευασίες που φέρουν εντελώς διαφορετική ετικέτα από το προϊόν που περιέχουν.

«Πιστεύω πως θα έπρεπε να να διώκονται ποινικά όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις- από τον κατασκευαστή μέχρι τον πωλητή, τον εισαγωγέα, τον πελάτη. Αυτές οι κούκλες είναι πολύ διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Ζυγίζουν όσο ένα παιδί 7 ετών και δεν είναι οι παραδοσιακές sex dolls. Επίσης είναι πάρα πολύ ακριβείς ως προς την ανατομία τους», λέει η Hazel Stewart. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η χρήση μιας παιδικής κούκλας του σεξ σταματά άτομα που έχουν την τάση να διαπράξουν αδικήματα εναντίον αληθινών παιδιών», καταλήγει. 

Ιδρύματα για την παιδική προστασία καλούν την κυβέρνηση να ενεργήσει για να διασφαλίσει ότι η κατοχή παιδικών κούκλων του σεξ θα αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα όπως η κατοχή εικόνων παιδικής κακοποίησης.

Η περίπτωση του 72χρονου Βρετανού που καταδικάστηκε για την εισαγωγή μιας παιδικής κούκλας του σεξ

Τα νέα στοιχεία έρχονται μετά την καταδίκη ενός 72χρονου Βρετανού που έκανε εισαγωγή μιας παιδικής κούκλας του σεξ, μια υπόθεση ορόσημο, σύμφωνα με την αστυνομία, στην μάχη ενάντια σε μια νέα μορφή σεξουαλικού εγκλήματος ενάντια σε παιδιά. Ο David Turner ομολόγησε ότι έκανε σεξ με μια κούκλα ύψους 1,17 μέτρων, που ήταν «ανατομικά λεπτομερής και ακριβής», σύμφωνα με την NCA. Αγόρασε δε για την κούκλα και ρούχα.

Η NCA ανέφερε ότι σε παλιότερες υποθέσεις όπου τέτοια αντικείμενα εισήχθησαν, οι κατηγορούμενοι δήλωναν ένοχοι για την εισαγωγή ενός επαίσχυντου αντικειμένου, αλλά ο Turner ζήτησε από τον δικαστή να αποφανθεί αν η κούκλα του ήταν άσεμνη ή χυδαία ενώπιον του νόμου. Ο δικαστής Simon James αποφάσισε σήμερα στο βασιλικό δικαστήριο του Καντέρμπερι στην νότια Βρετανία ότι κούκλες όπως αυτή του Turner συγκαταλέγονται στην κατηγορία των επαίσχυντων αντικειμένων, η εισαγωγή των οποίων στην Βρετανία απαγορεύεται.


«Γνωρίζουμε ότι η αγορά τους μπορεί να αποτελέσει ένδειξη για άλλα αδικήματα εις βάρος παιδιών, όπως ήταν η υπόθεση ενάντια στον Τέρνερ που είχε στην κατοχή του μια αποκρουστική συλλογή από εικόνες κακοποίησης», δήλωσε η Stewart με μια ανακοίνωσή της. «Οι εισαγωγείς τέτοιων επαίσχυντων αντικειμένων θα πρέπει να αναμένουν ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου τους καταδιώκουν», πρόσθεσε.


Ο Turner, που είχε έναν επίσημο ρόλο στην επιτήρηση ενός τοπικού σχολείου και ήταν φύλακας εκκλησίας, συνελήφθη τον Νοέμβριο όταν τελωνειακοί υπάλληλοι στο Διεθνές Αεροδρόμιο Στάνστεντ κατάσχεσαν την κούκλα, με χώρα προέλευσης την Κίνα. Μαζί βρέθηκε και ένα ολόσωμο καλσόν.


Όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του Τέρνερ, ανακάλυψε τουλάχιστον 34.000 άσεμνες εικόνες παιδιών ηλικίας από 3 έως 16 ετών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σκληρούς δίσκους, καθώς και δύο ακόμη παιδικές κούκλες του σεξ. Είχε επισκεφτεί ιστοσελίδες όπου πωλούνταν αντικείμενα με περιγραφές όπως «ερωτική κούκλα με μικρό στήθος».


Ο Turner καταδικάστηκε σήμερα για την κατοχή μιας από τις κούκλες που είχε ήδη στο σπίτι του. Στις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται να του επιβληθεί η ποινή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM