Το περίεργο θέαμα μιας νεκρής φάλαινας στο κέντρο του Παρισιού

Το περίεργο θέαμα μιας νεκρής φάλαινας στο κέντρο του Παρισιού Facebook Twitter
0

Μια φάλαινα στο Παρίσι σίγουρα είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα αλλά είναι και Τέχνη. Σύμφωνα με το Μashable, το περασμένο Σάββατο στις όχθες του Σηκουάνα, έκανε την εμφάνισή της μια φάλαινα.

Αν και τα τεράστια αυτά θηλαστικά ταξιδεύουν στα αλμυρά νερά των ωκεανών, σχεδόν ποτέ δεν καταλήγουν σε ποταμούς ακόμα και αν χάσουν την πορεία τους. Ωστόσο, αυτό συνέβη στο Παρίσι! Με λίγη φαντασία φυσικά και ένα αρκετά πειστικό ομοίωμα νεκρής φάλαινας.

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα που φιλοξενείται στην πόλη του Παρισιού με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία αυτών των θηλαστικών και να καταδείξει τη σημασία της προστασίας του οικολογικού συστήματος από την ανθρωπότητα.

Η φάλαινα, που ονομάστηκε Captain Boomer (όνομα από το μυθιστόρημα του Moby Dick), έφτασε στο Παρίσι από την Captain Boomer Collective, μια ολλανδική καλλιτεχνική ομάδα που χρησιμοποιεί ομοιώματα των εν λόγω θηλαστικών ως μέσο για την ενημέρωση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο σχετικά την προστασία των φαλαινών. 

Παρόλο που μπορεί να είναι ελαφρώς ενοχλητικό να συναντήσει κανείς μια νεκρή φάλαινα στη βόλτα του, ωστόσο σίγουρα θα του τραβήξει την προσοχή. Ένας τουρίστας μάλιστα στο Παρίσι είπε ότι η εγκατάσταση ήταν τόσο πειστική που... μύριζε σαν φάλαινα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ