Επαγγελματίες κυνηγοί σκότωσαν τον μεγαλύτερο γιο του λιονταριού Cecil

Επαγγελματίες κυνηγοί σκότωσαν τον μεγαλύτερο γιο του λιονταριού Cecil Facebook Twitter
Ο Xanda.
0

Νεκρός από πυρά κυνηγών έπεσε ο μεγαλύτερος σε ηλικία απόγονος του λιονταριού Cecil. Ο Xanda σκοτώθηκε έξω από το Εθνικό Πάρκο Hwange στη βορειοδυτική Ζιμπάμπουε, σύμφωνα με τους φύλακες του πάρκου. Ήταν περίπου 6 ετών και είχε αρκετά λιονταράκια. 

Πριν δύο χρόνια, ο Walter Palmer, οδοντίατρος από τη Μινεσότα, είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ο άνθρωπος πίσω από τον θάνατο του Cecil, ενός από τα διασημότερα λιοντάρια της Αφρικής και η δημοφιλέστερη τουριστική ατραξιόν για το πάρκο. 

Ο Richard Cooke, ο επαγγελματίας κυνηγός που κατηγορείται πως σκότωσε τον Xanda, φέρεται να έχει σκοτώσει επίσης και τον αδερφό του το ζώου το 2015. Μάλιστα επέστρεψε ο ίδιος στους ερευνητές το ηλεκτρονικό κολάρο του Xanda.

Ο Andrew Loveridge, από το Τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σχολίασε σχετικά: «Το είχα προσαρμόσει [σ.σ. πάνω στο λιοντάρι] πέρυσι τον Οκτώβριο. Παρακολουθούνταν σχεδόν καθημερινά και γνωρίζαμε πως ο Xanda και η αγέλη του περνούσαν πολύ χρόνο έξω από το πάρκο τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό».  «Ο Richard Cooke ανήκει στους "καλούς". Είναι ηθικός και επέστρεψε το κολάρο και μας είπε τι είχε συμβεί. Το κυνήγι του ήταν νόμιμο και ο Xanda ήταν άνω των 6 ετών οπότε εντός προϋποθέσεων», προσθέτει. 

Το Εθνικό Πάρκο Hwange γνωστοποίησε μέσω Facebook τον θάνατο του Xanda. «Σήμερα μάθαμε πως πριν μερικές ημέρες, ο Xanda, ο γιος του λιονταριού Cecil, πυροβολήθηκε σε κυνήγι τροπαίου από τον Richard Cooke. Ο Cooke είχε σκοτώσει επίσης τον αδερφό του Xanda το 2015, που ήταν τότε περίπου 4 ετών. Ο Xanda ήταν πατέρας και είχε αρκετά λιονταράκια. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως μόλις δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Cecil, ο μεγαλύτερος απόγονός του είχε την ίδια μοίρα. Πότε θα επιτραπεί επιτέλους στα λιοντάρια του Hwange National Park να μακροημερεύσουν όπως θα έπρεπε να συμβαίνει στα ελεύθερα, άγρια λιοντάρια..;», γράφει σε ανάρτηση. 

Το κουφάρι του Cecil είχε βρεθεί αποκεφαλισμένο και γδαρμένο κοντά στο πάρκο το 2015 και οι αρχές είπαν πως ο Walter Palmer είχε δωροδοκήσει με 55.000 δολάρια τους οδηγούς άγριας ζωής για να του επιτρέψουν να σκοτώσει το λιοντάρι με ένα τόξο. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ