Ο Πρόεδρος της Ν. Κορέας προσκλήθηκε στους G20

Ο Πρόεδρος της Ν. Κορέας προσκλήθηκε στους G20 Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν αναχώρησε για την Γερμανία, όπου και θα λάβει μέρος στην διάσκεψη της ομάδας χωρών G20, στο τέλος της εβδομάδας.

 

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, εμφανίστηκε προβληματισμένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις κλιμάκωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, από την εκτόξευση ενός -όπως φαίνεται- διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).

 

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Μουν στο εξωτερικό από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, στις 10 Μαΐου, ενώ αυτή πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τις διαβουλεύσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στις 29 Ιουνίου.

 

Η επίσκεψη του προέδρου Μουν στο Βερολίνο, γίνεται μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελλα Μέρκελ, ενώ οι δύο ηγέτες θα έχουν διμερείς διαβουλεύσεις.

 

Στο περιθώριο της διάσκεψης G20, ο πρόεδρος Μουν θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με τους ηγέτες της Κίνας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Γαλλίας, αλλά και της Αυστραλίας.

 

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί πολύ πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε μια νέα — την έκτη κατά σειρά — πυρηνική δοκιμή, μετά την επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου την οποία διεξήγαγε χθες Τρίτη.

 

«Ο στόχος της Βόρειας Κορέας είναι να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, επομένως θεωρώ ότι η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι μεγάλη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Χαν Μιν-γκου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο κοινοβούλιο, ερωτηθείς από ένα μέλος του εάν πιστεύει ότι η Πιονγκγιάνγκ θα προχωρήσει σύντομα σε μια νέα πυρηνική δοκιμή.

 

«Γνωρίζουμε ότι είναι πάντα έτοιμοι να διεξαγάγουν πυρηνικές δοκιμές αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ανιχνεύσει ασυνήθιστες ενδείξεις», πρόσθεσε ο Χαν.

 

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή ενός νέου, διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς θα μπορούσε να πλήξει εδάφη των ΗΠΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ