O Kιμ γιονκ Ουν πανηγυρίζει: Ιστορική η εκτόξευση

O Kιμ γιονκ Ουν πανηγυρίζει: Ιστορική η εκτόξευση Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα με επιτυχία έναν βαλλιστικό, διηπειρωτικό πύραυλο, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της να μπορεί να απειλήσει τις ΗΠΑ.

 

Την «ιστορική» εκτόξευση ενός πυραύλου Hwasong-14 παρακολούθησε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν, όπως ανακοίνωσε σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων η παρουσιάστρια του κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας.

 

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 2.802 χιλιομέτρων και διήνυσε απόσταση 933 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

 


 

Η Βόρεια Κορέα είναι «μια ισχυρή πυρηνική δύναμη» η οποία διαθέτει «πολύ ισχυρούς βαλλιστικούς, διηπειρωτικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», τόνισε η παρουσιάστρια.

 

«Η επιτυχημένη εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου (…) αποτελεί μεγάλη πρόοδο στην ιστορία της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

 

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης εικόνες τη σχετική, χειρόγραφη διαταγή που συνέταξε ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ- Ουν με ημερομηνία Δευτέρας.

 

Η εκτόξευση αυτή, που πραγματοποιήθηκε την ημέρα που στις ΗΠΑ γιορτάζεται η Ημέρα Ανεξαρτησίας, περιλαμβάνεται σε μια μακρά σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων κατά παράβαση των διεθνών αποφάσεων, βάσει των οποίων απαγορεύεται στη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει το βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.

 

Ο πύραυλος ταξίδεψε περίπου 930 χιλιόμετρα (580 μίλια) με μέγιστο υψόμετρο 2.802 χιλιομέτρων για περίπου 40 λεπτά, πριν πέσει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με ειδικού ςότι θα μπορούσε να χτυπήσει οποιοδήποτε σημείο στην Αλάσκα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ και qz.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM