ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ιράκ: Nέες επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας στη Μοσούλη - Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Ιράκ: Nέες επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας στη Μοσούλη - Τουλάχιστον τρεις νεκροί Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μοσούλη την ώρα που οι μαχητές του ΙΚ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν και το δυτικό τμήμα της πόλης. 

Καμικάζι πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της πόλης, τον έλεγχο του οποίου ανέκτησε ο ιρακινός στρατός, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στους τομείς της ασφάλειας και της υγείας.

Οι επιθέσεις, που έγιναν αργά χθες το βράδυ, είχαν στόχο τη συνοικία Μουτάνα την ώρα που οι κάτοικοι έκαναν τα ψώνια τους για τις διακοπές του Φιτρ, γιορτής που σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

«Ο πρώτος καμικάζι ανατινάχθηκε μόλις τον σταμάτησε ένας αστυνομικός, ο οποίος σκοτώθηκε επιτόπου», δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ένας δεύτερος καμικάζι κατάφερε να μπει σε ένα εμπορικό κέντρο και ανατίναξε τα εκρηκτικά που έφερε ανάμεσα σε πολίτες, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο και τραυματίζοντας εννέα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο και έναν διασώστη. Ένας τρίτος καμικάζι σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς πριν καταφέρει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις αυτές.

Οι ιρακινές δυνάμεις εκδίωξαν τον Ιανουάριο τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης και επιχειρούν τώρα να τους απωθήσουν από την τελευταία περιοχή που ελέγχουν στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, η Μοσούλη είναι το τελευταίο μεγάλο αστικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM