Η σπάνια στιγμή που ένας οργισμένος ιπποπόταμος επιτίθεται και πνίγει έναν ρινόκερο - BINTEO

Η σπάνια στιγμή που ένας οργισμένος ιπποπόταμος επιτίθεται και πνίγει έναν ρινόκερο - BINTEO Facebook Twitter
3

Την σπάνια στιγμή που ένας οργισμένος ιπποπόταμος επιτίθεται σε ρινόκερο επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει έναν νερόλακκο εν καιρώ έντονης ξηρασίας κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην Νότια Αφρική. Το στιγμιότυπο μαγνητοσκόπησε ο Stanley Robertson, που αναλαμβάνει ξεναγήσεις τουριστών εκεί, κι έτυχε να είναι παρών στο περιστατικό. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά μέσα στον νερόλακκο ήταν ο ιπποπόταμος, τον οποίο προσέγγισε ο ρινόκερος. Ο ιπποπόταμος ανοίγει το στόμα του απειλητικά και προσπαθεί να διώξει τον ρινόκερο. Λίγο αργότερα, οι ιπποπόταμοι γίνονται δύο και προσπαθούν από κοινού να απομακρύνουν τον ρινόκερο από το σημείο. Ο ρινόκερος βρίσκεται κάποια στιγμή με πλάτη του στραμμένη προς τον νερόλακκο, όταν ξαφνικά ο ένας ιπποπόταμος του επιτίθεται με βία, τον ρίχνει μέσα στο νερό και τον σύρει για λίγο. Για λίγο, ο ρινόκερος φαίνεται να επιπλέει ξαπλωμένος πια μέσα στο νερό χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση και το βίντεο σταματά. Όπως διευκρινίζεται στη συνέχεια, ο ρινόκερος τελικά πέθανε καθώς εγκλωβισμένος μες στο νερό δεν κατάφερε ποτέ να βγει και πνίγηκε. 

«Ο ιπποπόταμος προστάτευε τον νερόλακκο και γι' αυτό επιτέθηκε στον ρινόκερο, που δεν είχε καμία ελπίδα να γλυτώσει με την δύναμη που έβαλε ο πρώτος. Ήταν πολύ σκληρό να το βλέπεις όλο αυτό και να μην μπορείς να παρέμβεις, αλλά έτσι είναι η φύση. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο θέαμα», λέει ο Stanley Robertson. Όπως εξηγεί, σε άλλη περίπτωση, ο ρινόκερος θα είχε αντεπιτεθεί με το κέρατο αλλά ο συγκεκριμένος δεν είχε γιατί του το είχαν αφαιρέσει για να τον προστατεύσουν από τους λαθροκυνηγούς. 

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί σε βίντεο η επιθετική συμπεριφορά ενός ρινόκερου, αφού στο παρελθόν υπάρχει ένα παρόμοιο που δείχνει έναν να σκοτώνει μια αφρικανική αντιλόπη που μπήκε αντίστοιχα σε ένα νερόλακκο, όπου βρισκόταν ο ίδιος. Το περιστατικό είχε επίσης σημειωθεί σε εποχή έντονης ξηρασίας, μια περίοδος κατά την οποία οι ιπποπόταμοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επιθετικοί. 

Οι ιπποπόταμοι θεωρούνται τα πιο επικίνδυνα ζώα στην Αφρική και κάθε χρόνο σκοτώνουν περίπου 500 ανθρώπους. Οι ενήλικες ρινόκεροι δεν αποτελούν θήραμα για κανένα άλλο είδος στον πλανήτη, εκτός από τον άνθρωπο. Το 2015, πάνω από 1.338 ρινόκεροι θανατώθηκαν στην Νότια Αφρική, σημειώνοντας αύξηση κατά 300% συγκριτικά με αντίστοιχες στατιστικές του 2010. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ