ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Πενς προσλαμβάνει δικηγόρο υπεράσπισης για τις έρευνες για τη Ρωσία

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Πενς προσλαμβάνει δικηγόρο υπεράσπισης για τις έρευνες για τη Ρωσία Facebook Twitter
0

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, προσέλαβε δικηγόρο με πείρα στην υπεράσπιση κυβερνητικών στελεχών σε μεγάλες δίκες για να τον βοηθήσει στις έρευνες που εξετάζουν την ενδεχόμενη συμπαιγνίας μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας, ανακοίνωσε το γραφείο του χθες.

 

Ο Πενς επέλεξε ως συνήγορό του τον Ρίτσαρντ Κόλεν, πρόεδρο της δικηγορικής εταιρείας McGuireWoods και πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα των ΗΠΑ με μακροχρόνια συνεργασία με τον πρώην διευθυντή του Γραφείου Ομοσπονδιακών Ερευνών (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο απέλυσε ο Τραμπ στις 9 Μαΐου.

 

Μεταξύ των πελατών του Κόλεν είναι και ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), Σεπ Μπλάτερ, και ο Τομ Ντιλέι, Ρεπουμπλικανός από το Τέξας και πρώην επικεφαλής της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

"Ο αντιπρόεδρος είναι αποκλειστικά εστιασμένος στις υποχρεώσεις του και στην προώθηση του προγράμματος του προέδρου, και προσβλέπει στην γρήγορη ολοκλήρωση του θέματος", είπε ο εκπρόσωπος του Πενς, Τζάροντ Έϊγκεν.

 

Η πρόσληψη του Κόλεν ανακοινώθηκε πρώτα από την εφημερίδα Washington Post. Προτού μεταδοθεί η είδηση, ο Τραμπ έστειλε δύο tweet όπου εξέφραζε τον θυμό του για την διερεύνηση του ίδιου, και προτείνοντας τη διερεύνηση της Χίλαρι Κλίντον, Δημοκρατικής του αντιπάλου στις εκλογές, αντί αυτού.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM