ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών

Άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών Facebook Twitter
0

Στις κάλπες αναμένεται να προσέλθουν σήμερα, Κυριακή, περισσότεροι από 47,56 εκατομμύρια Γάλλοι ψηφοφόροι, για τον α' γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Οι κάλπες στη Γαλλία άνοιξαν στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας).

Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν τους 577 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης, έντεκα από τους οποίους εκπροσωπούν τους Γάλλους που διαμένουν στο εξωτερικό. Αν κανένας από τους υποψήφιους μιας περιφέρειας δεν ξεπεράσει το 50% στον πρώτο γύρο, τότε αυτόματα ο πρώτος και ο δεύτερος σε ψήφους περνούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου και θα κερδίσει αυτός που θα κερδίσει την πλειοψηφία.

Οι βουλευτικές εκλογές, λίγες εβδομάδες μετά από τις προεδρικές αποτελούν μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που επιδιώκει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στην Εθνοσυνέλευση, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και τις μεταρρυθμίσεις του χωρίς εμπόδια.

Με την ανεργία να κινείται κοντά στο 10% και με τον κίνδυνο της μη τήρησης των δεσμεύσεων για το δημόσιο χρέος, ο Μακρόν εξελέγη υποσχόμενος μεγάλες αλλαγές στον τομέα της εργασίας.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ