Καρκινοπαθής τελικού σταδίου «κατέκτησε» την κορυφή του Έβερεστ

Καρκινοπαθής τελικού σταδίου «κατέκτησε» την κορυφή του Έβερεστ Facebook Twitter
0

Ένας 47χρονος Βρετανός καρκινοπαθής τελικού σταδίου, στον οποίον οι γιατροί έχουν δώσει λίγους μήνες ζωής, «κατέκτησε» την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Γης, του Έβερεστ. Πιθανότατα είναι ο πρώτος άνθρωπος που, σε αυτό το στάδιο της ασθένειας, κατάφερε κάτι τέτοιο.

Ο Ίαν Τούτχιλ διαγνώσθηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου το καλοκαίρι του 2015, στις αρχές του 2016. Έπειτα από θεραπεία πίστεψε ότι έγινε καλά, αλλά η νόσος επέστρεψε δριμύτερη και ενημερώθηκε ότι του είχαν απομείνει μόνο λίγοι μήνες ζωής.

Όπως είπε στο BBC, «αποφάσισα να αποδείξω ότι οτιδήποτε είναι δυνατό» και, κάπως έτσι, στις 5 Ιουνίου «πάτησε» στην κορυφή του Έβερεστ.

Ο Τούτχιλ, καταγόμενος από την πόλη Σέφιλντ και προσωπικός γυμναστής στο επάγγελμα, τοποθέτησε στην ψηλότερη κορυφή -μετά από σχετική δωρεά που του έγινε- μία σημαία της ποδοσφαιρικής ομάδας Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ, παρόλο που ο ίδιος δηλώνει φανατικός οπαδός μιας άλλης ομάδας της ίδιας πόλης.

Αφού βρέθηκε στην κορυφή του Έβερεστ, έστειλε το εξής μήνυμα μέσω Twitter: «Τίποτε να δει κανείς εδώ πάνω, εκτός από κάποιον καρκινοπαθή τύπο με μια σημαία της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ