Γερμανία: Κανονικά η διεξαγωγή του φεστιβάλ Rock am Ring - Δεν επιβεβαιώθηκε η τρομοκρατική απειλή

Γερμανία: Κανονικά η διεξαγωγή του φεστιβάλ Rock am Ring - Δεν επιβεβαιώθηκε η τρομοκρατική απειλή Facebook Twitter
0

Μετά τη χθεσινή εκκένωση του χώρου εξαιτίας τρομοκρατικής απειλής, το φεστιβάλ ρουσικής Rock am Ring θα διεξαχθεί τελικά κανονικά σήμερα καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές στον ιστότοπό τους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι έρευνες στον χώρο που πραγματοποιείται το φεστιβάλ, σε ένα σημείο κοντά στο Κόμπλεντς στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο της νοτιοδυτικής Γερμανίας, έχουν ολοκληρωθεί.

Το υπαίθριο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, διακόπηκε χθες, την πρώτη ημέρα της διεξαγωγής του, αφότου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή. Περίπου 90.000 άνθρωποι, που επρόκειτο να παρακολουθήσουν τις συναυλίες -χθες ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν οι Rammstein- αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε κατασκηνώσεις έξω από τον συναυλιακό χώρο.

«Έπειτα από ενδελεχή έρευνα σε όλο τον χώρο του φεστιβάλ δεν επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για επικείμενο κίνδυνο», εξήγησαν οι διοργανωτές. Η αστυνομία «έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών τοποθέτησης του εξοπλισμού», πρόσθεσαν. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα έναρξης του φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή.


Νωρίτερα σήμερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο κρατίδιο της Έσσης στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt, οι ύποπτοι εργάζονταν για μια εταιρία που βοήθησε στη διοργάνωση του φεστιβάλ. Ένας από τους δύο φέρεται ότι ανήκει στην υπερσυντηρητική κίνηση των σαλαφιστών μουσουλμάνων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ