Το τηλεφώνημα του Τραμπ στους ηγέτες, για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το Κλίμα

Το τηλεφώνημα του Τραμπ στους ηγέτες, για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το Κλίμα Facebook Twitter
0

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε προσωπικά χθες την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τέσσερις ηγέτες, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρουντό και την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

 

Ο Τραμπ "διαβεβαίωσε επίσης τους ηγέτες ότι η Αμερική παραμένει δεσμευμένη στην υπερατλαντική συμμαχία και στις εντατικές προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος", πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

 

Σε κοινή δήλωσή τους νωρίτερα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία εξέφρασαν την λύπη τους για την αμερικανική απόφαση, σημειώνοντας ότι η συνθήκη του Παρισιού προσφέρει "σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες για ευημερία και ανάπτυξη" και τόνισαν ότι "η συνθήκη του Παρισιού δεν μπορεί να τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση".

 

Στη δήλωσή τους, ο Μακρόν, η Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι κάλεσαν όλους τους συμμάχους τους για να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να πετύχουν τους στόχους που θέτει η συνθήκη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM