H εξομολόγηση ενός γκέι transgender που έμεινε έγκυος μετά από μια αποβολή

H εξομολόγηση ενός γκέι transgender που έμεινε έγκυος μετά από μια αποβολή Facebook Twitter
27

O Trystan Reese και ο Biff Chaplow είναι ζευγάρι ομοφυλόφιλων και πρόσφατα ανακοίνωσαν πως το καλοκαίρι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, καθώς ο ένας από τους δύο, που είναι transgender, έμεινε έγκυος. Έχοντας ακόμη δύο παιδιά δηλώνουν τώρα πανευτυχείς που η οικογένειά τους θα μεγαλώσει κι άλλο, ειδικά επειδή πέρυσι ο Trystan είχε ξαναμείνει έγκυος αλλά απέβαλε στις 6 εβδομάδες, κάτι που τους στενοχώρησε πολύ.

Μετά την αποβολή, o Trystan αρχικά ήθελε να περιμένει ένα χρόνο πριν αποπειραθούν εκ νέου να κάνουν παιδί, αλλά λόγω των επιπλοκών που θα είχε το να σταματήσει μελλοντικά ξανά τη λήψη τεστοστερόνης, αποφάσισαν να ξαναπροσπαθήσουν αμέσως. Η δεύτερη απόπειρα ήταν όμως πιο δύσκολη, σε βαθμό που άρχισαν να πιστεύουν πως ενδεχομένως είχαν χάσει την «μοναδική ευκαιρία» τους. Έξι μήνες αργότερα, ο Trystan ξύπνησε ένα πρωί με αδιαθεσία και αφού έκανε το τεστ εγκυμοσύνης, ανακάλυψε τα ευχάριστα νέα. Φοβισμένοι από την προηγούμενη αποβολή, πρόσεξαν αυτή τη φορά και την παραμικρή λεπτομέρεια με τον Trystan να ζυγίζεται «εμμονικά» και να κάνει όλους τους προγεννητικούς ελέγχους.

«Το νιώθω όταν κάποιος με κοιτάζει στο πρόσωπο και ψάχνει για τα απομεινάρια μιας γυναικείας φύσης. Συνήθως μου ρίχνουν πλάγιες ματιές και το καταλαβαίνω πως εκείνη την στιγμή προσπαθούν να αφαιρέσουν το μούσι μου, να με "αποδομήσουν" μες στο κεφάλι τους», λέει ο 34χρονος Trystan, μιλώντας στο πλαίσιο της εκπομπής Accidental Gay Parents του WNYC.

 Όπως σημειώνει όμως, πλέον δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα από τους γύρω του σχετικά με την εμφάνισή του. «Δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος τρανσφοβίας σε οποιονδήποτε συναναστρέφομαι. Ούτε που δίνουν πλέον σημασία σε έναν τύπο με μούσι που υποστηρίζει πως είναι έγκυος. Είμαι τρανς εδώ και πολύ καιρό και ξέρω πως αυτό δεν έρχεται μαγικά από τη μια στιγμή στην άλλη», προσθέτει. Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στο Πόρτλαντ, στην Πολιτεία Όρεγκον των ΗΠΑ.

Η ιστορία του Biff και του Trystan έγινε ευρέως γνωστή μετά την απόφασή τους να μοιραστούν δημοσίως το ότι έγιναν «κατά λάθος» γονείς, όταν το 2011 κλήθηκαν να αναλάβουν τον γιο και την κόρη της αδερφής του Biff, που με τον φίλο της κρίθηκαν ακατάλληλοι για γονείς επειδή ήταν εξαρτημένοι από ουσίες.

H εξομολόγηση ενός γκέι transgender που έμεινε έγκυος μετά από μια αποβολή Facebook Twitter

Έκτοτε οι Riley και Hailey μεγαλώνουν σε ένα σαφώς καλύτερο οικογενειακό περιβάλλον, έχοντας όλη την αγάπη και φροντίδα που τους δίνουν απλόχερα οι δύο άντρες. Όσο για το νέο μέλος της οικογενείας, που θα γεννηθεί τον Ιούλιο, αποκαλύπτουν πως είναι αγόρι και μιλώντας γι' αυτό κάνουν πλάκα μεταξύ τους: «Διάγνωση: Αγόρι». 

Το Q& A βίντεο, που δημοσίευσαν στον κοινό τους λογαριασμό στο Facebook (Biff & I), όπου απαντούν σε απορίες χρηστών: 

Διεθνή
27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM