Η «γυναίκα αράχνη» δεν αρνήθηκε τις κτηγορίες

Η «γυναίκα αράχνη» δεν αρνήθηκε τις κτηγορίες Facebook Twitter
0

Η δίκη της Γκου Καϊλάι, συζύγου του Μπο Σιλάι, διήρκεσε 7 ώρες, με την «γυναίκα αράχνη» να μην αμφισβητεί τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως για τη δηλητηρίαση Βρετανού επιχειρηματία το 2011.

Η Γκου Καϊλάι είναι σχεδόν βέβαιο πλέον πως θα καταδικαστεί, αν και προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί το πότε θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην πόλη Χεφέι, παρουσία δύο Βρετανών διπλωματών.

Η Γκου Καϊλάι, η οποία βρέθηκε στο εδώλιο μαζί με την οικιακό βοηθό της Ζανγκ Σιατζούν, που κατηγορείται ως συνεργός, δεν αντέκρουσε τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες δολοφόνησε τον Βρετανό επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ το Νοέμβριο του 2011 (Ο επιχειρηματίας δηλητηριάστηκε με κυάνιο στο ξενοδοχείο που διέμενε στην πόλη Τσονγκτσίνγκ).

Ο δικαστικός αξιωματούχος Τανγκ Γιγκάν δήλωσε: « Η δίκη ολοκληρώθηκε και η κατηγορούμενη δεν έφερε αντιρρήσεις στα γεγονότα και στις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», ενώ ανέφερε πως η εισαγγελία υποστήριξε στο δικαστήριο πως η Γκου Καϊλάι έχει εμπλακεί σε επιχειρηματική διαμάχη με τον Νιλ Χέιγουντ, ο οποίος θεωρούσε ότι «απειλούσε την προσωπική ασφάλεια του γιου της και έτσι αποφάσισε να τον σκοτώσει».

Η δίκη της ''γυναίκας αράχνη'' θεωρείται από πολλούς μέρος μιας επιχείρησης εναντίον του Μπο Σιλάι, που είχε αποκτήσει σχυρούς εχθρούς στην προσπάθειά του να καταστεί μέλος της ανώτατης κομματικής και κρατικής κινεζικής ηγεσίας.

Η Γκου και η οικιακή βοηθός πάντως αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή εάν καταδικαστούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ