Αφγανιστάν: Αιματηρή έναρξη για το Ραμαζάνι- Τουλάχιστον 14 νεκροί από νέα επίθεση των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Αιματηρή έναρξη για το Ραμαζάνι- Τουλάχιστον 14 νεκροί από νέα επίθεση των Ταλιμπάν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν κατά την πρώτη ημέρα του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Ο βομβιστής βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και εξερράγη κοντά σε γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο βρίσκεται κοντά σε στρατιωτική βάση της ανατολικής επαρχίας Κοστ, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Στο τοπικό νοσοκομείο έφτασαν τουλάχιστον 14 σοροί και ακόμα 8 τραυματίες, δήλωσε ο Γκιουλ Μοχαμαντίν Μανγκάλ, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας. Προσέθεσε ακόμα ότι «οι σοροί δεν είναι αναγνωρίσιμες και είναι δύσκολο να διακρίνουμε αν πρόκειται για πολίτες ή για μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

«Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν μια συντονισμένη επίθεση εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης την περασμένη νύχτα στην περιοχή Σαχ Ουάλι Κοτ, στην επαρχία Κανταχάρ», στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, ο Νταουλάτ Ουαζίρι, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση «διήρκεσε πολλές ώρες».

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια ανακοίνωση που διένειμε. «Οι πολεμιστές μας (...) σκότωσαν 35 στρατιώτες-μαριονέτες. Οκτώ άλλοι αιχμαλωτίστηκαν και κατασχέθηκαν πολλά όπλα και πυρομαχικά».


Την ίδια ώρα, στην βορειοδυτική επαρχία Μπαγκντίς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 άτομα σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και δυνάμεων ασφαλείας. Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Καντίς. Συνολικά σκοτώθηκαν 22 ισλαμιστές, έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και οκτώ πολίτες, δήλωσε εκπρόσωπος του περιφερειακού κυβερνήτη. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 33 ισλαμιστές και 17 πολίτες.


Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν που υποστηρίζεται από τη Δύση μάχεται εναντίον των Ταλιμπάν και των τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Οι ισλαμιστές αντάρτες απείλησαν, όταν εξαπέλυσαν την εαρινή επίθεσή τους στα τέλη του Απριλίου, ότι θα έβαζαν κατά προτεραιότητα στο στόχαστρό τους τα δυτικά στρατεύματα, που θεωρούν εισβολείς, και τους «ντόπιους μισθοφόρους τους», όπως αποκαλούν τους αφγανούς στρατιώτες και αστυνομικούς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ