Ο Τραμπ ευχήθηκε «Καλό Ραμαζάνι» στους μουσουλμάνους και τους κάλεσε να εργαστούν για την ειρήνη

Ο Τραμπ ευχήθηκε «Καλό Ραμαζάνι» στους μουσουλμάνους και τους κάλεσε να εργαστούν για την ειρήνη Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε "εξ ονόματος του αμερικανικού λαού καλό Ραμαζάνι σε όλους τους μουσουλμάνους", καλώντας τους να αποκρούσουν τη βία που κηρύσσουν οι εξτρεμιστές και να εργαστούν για την ειρήνη.


"Στην ουσία του, το πνεύμα του Ραμαζανιού ενισχύει τη συνειδητοποίηση της κοινής υποχρέωσής μας να αποκρούσουμε τη βία, να εργαστούμε για την ειρήνη και να προσφέρουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη και υποφέρουν από τη φτώχεια ή εξαιτίας μιας σύρραξης" αναφέρει ο Τραμπ στην ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Τραμπ εκφώνησε μια ομιλία που θεωρήθηκε εχθρική απέναντι στους μουσουλμάνους. Μετά την εκλογή του προσπάθησε δύο φορές να εφαρμόσει μέτρα για να περιορίσει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ προσώπων από έξι μουσουλμανικές χώρες ώστε να εμποδιστούν οι "ισλαμιστές τρομοκράτες" να μπουν στη χώρα.

Τα δύο διατάγματά του για τη μετανάστευση απορρίφθηκαν από τα αμερικανικά δικαστήρια. Μόλις την Πέμπτη το Εφετείο έκρινε ότι τα μέτρα στόχευαν ιδίως τους μουσουλμάνους και κατά συνέπεια ήταν αντισυνταγματικά.


Στο μήνυμά του για το Ραμαζάνι ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας:"Φέτος, η γιορτή (του Ραμαζανιού) ξεκινά ενώ θρηνούμε για τα αθώα θύματα των βάρβαρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία και την Αίγυπτο, αχρείων πράξεων που είναι ευθέως αντίθετες με το πνεύμα του Ραμαζανιού. Τέτοιες ενέργειες απλώς ενισχύουν τη βούλησή μας να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες και τη διεστραμμένη ιδεολογία τους", ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ