Ένας άνδρας που έλαβε σχεδόν 1,6 εκατ. £ από τον πατέρα του είχε την απαίτηση για περισσότερα μετρητά, κάτι που όμως το βρετανικό δικαστήριο απέρριψε.

 

Ο Μάικλ Ντόους, 32 ετών, οδήγησε στο δικαστήριο τον πατέρα του Ντέιβ και τη μητριά του καθώς αυτοί σταμάτησαν να του δίνουν περισσότερα χρήματα. Ισχυρίστηκε ότι του είχαν υποσχεθεί πως δεν θα έπρεπε να ανησυχήσει ποτέ ξανά στη ζωή του για χρήματα καθώς είχαν κερδίσει πάνω από 100 εκατομμύρια στη λοταρία.

 

Ωστόσο η χρηματοδότηση διεκόπη όταν ο νεαρός κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να ξοδέψει 1,5 εκατομμύριο λίρες.

 

Ο δικαστής Nigel Gerald απέρριψε την αξίωση, λέγοντας ότι ο πατέρας δεν ήταν υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες του σπάταλου γιου του. «Δεν υπήρχε βάση στην οποία κάποιος λογικός ή φυσιολογικός άνθρωπος θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα είχε χρήματα όποτε αυτός ήθελε», είπε ο δικαστής.

 

Ο Μάικλ έλαβε 1 εκατομμύριο λίρες από τον πατέρα του σύντομα μετά τη νίκη, αλλά δαπάνησε όλο το ποσό μέσα σε ένα μήνα και κάτι μέρες.

 

Περίπου τα μισά δαπανήθηκαν σε ένα σπίτι στο Πόρτσμουθ στο οποίο έμενε με το σύντροφό του ενώ ξόδευε σχεδόν 30.000 το μήνα μόνο για τα ψώνια τους.

 

Όταν ο πατέρας του ενημερώθηκε πως τα λεφτά είχαν τελειώσει σοκαρίστηκε, αλλά συνέχισε να του δίνει χρήματα για να τον βοηθήσει. Όμως οι ασύστολες σπατάλες δεν σταματησαν και ο γιος άρχισε να αποκτά χρέη. Στη συνέχεια άρχισε να απαιτεί και τελικά ήρθε η ρήξη όταν κατάλαβε πως οι γονείς του δεν σκόπευαν να του δώσουν άλλα μεγάλα ποσά.

 

Ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Μάικλ είχε τα χρήματα για μια άνετη ζωή, αλλά για τους λόγους του επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία.