Η κληρονόμος της L' Oreal, πούλησε το ιδιωτικό της νησί στις Σεϋχέλλες έναντι 60 εκατ. δολαρίων

Η κληρονόμος της L' Oreal, πούλησε το ιδιωτικό της νησί στις Σεϋχέλλες έναντι 60 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Η 89χρονη Λιλιάν Μπετανκούρ, πούλησε το ιδιωτικό της νησί στις Σεϋχέλλες σε Οργάνωση Θαλάσσιας Προστασίας, έναντι 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η προσωπική της περιουσία ανέρχεται στα 23,3 δισ. δολάρια, γεγονός που την τοποθετεί στη δεύτερη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στη Γαλλία.

Η δισεκατομμυριούχος είχε αγοράσει το νησί Ντ'Αρρός το 1998 έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά του νησιού  αποκαλύφθηκε το 2010, μετά από έρευνα των γαλλικών εφοριακών αρχών εξαιτίας αναφορών σύμφωνα με τις οποίες δεν είχε δηλώσει την αγορά στις γαλλικές αρχές και χρησιμοποιούσε το νησί ως «φορολογικό παράδεισο».

Το νησί πουλήθηκε στην οργάνωση Save Our Seas, που εδρεύει στην Γενεύη και σκοπεύει να μετατρέψει τα νησιά σε φυσικό καταφύγιο. Η Save Our Seas είναι μια ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ως σκοπό την στήριξη της έρευνας και την εκπαίδευση σχετικά με τη θαλάσσια ζωή καθώς και προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Σε ανακοίνωσή της οργάνωσης αναφέρεται ότι συμφώνησε να διαχειριστεί εκ μέρους της κυβέρνησης των Σεϋχελλών τα νησιά, στο έδαφος των οποίων γεννιούνται θαλάσσιες χελώνες.

Επιπλέον η οργάνωση δήλωσε ότι θα κάνει όλα όσα μπορεί προκειμένου να προστατεύσει αυτό το μοναδικό μέρος και να διατηρήσει την περιβαλλοντική κληρονομιά του.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας του νησιωτικού συμπλέγματος δήλωσε: «Το Ντ'Αρρός δεν προστατευόταν μέχρι τώρα. Οποιοσδήποτε μπορούσε να πάει εκεί και να κάνει ο, τι θέλει. Τώρα που προστατεύεται βάσει της Νομοθεσίας περί Φυσικής Διατήρησης, θα υπάρχει πιο αποτελεσματικός έλεγχος».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM