Αυτές είναι οι 181 αεροπορικές εταιρίες στη νέα «μαύρη λίστα» της ΕΕ

Αυτές είναι οι 181 αεροπορικές εταιρίες στη νέα «μαύρη λίστα» της ΕΕ Facebook Twitter
0

Τον κατάλογο αερομεταφορών της ΕΕ, τον κατάλογο των μη ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και επομένως υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας ή λειτουργικούς περιορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικαιροποίησε σήμερα η Κομισιόν, απαλείφοντας από τη "μαύρη λίστα", όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στο Μπενίν και στη Μοζαμβίκη.

Την ίδια ώρα οι αεροπορικές εταιρείες Med-View (Νιγηρία), Mustique Airways (Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες), αεροπορική εταιρεία Urga (Ουκρανία) και Air Zimbabwe (Ζιμπάμπουε) προστέθηκαν στον κατάλογο, λόγω ελλείψεων ασφαλείας που εντοπίστηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης για την άδεια εκμετάλλευσης τρίτης χώρας.

Μήνυμα για τις 16 χώρες που παραμένουν στη λίστα, χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση, η αρμόδια για τις μεταφορές Επίτροπος Βιολέτα Μπούλτς και σημείωσε ότι η Κομισιόν και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας είναι έτοιμοι να τους βοηθήσουν τις χώρες αυτές να αυξήσουν τα πρότυπα ασφαλείας τους.

Ο κατάλογος αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ αποτελεί σημαντικό προληπτικό εργαλείο, δεδομένου ότι παρακινεί χώρες με προβλήματα ασφάλειας να ενεργήσουν επ 'αυτών πριν από την απαγόρευση της απαγόρευσης από τον κατάλογο αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ.

Μετά την σημερινή επικαιροποίηση, απαγορεύεται η χρήση του ουρανού και των αεροδρομίων σε 181 αεροπορικές εταιρείες, 174 από τις οποίες πιστοποιήθηκαν σε 16 κράτη που δεν πραγματοποιούν ουσιαστικούς ελέγχους ασφαλείας.

Επιπλέον για επτά επιμέρους αεροπορικές εταιρείες, εκφράζονται ανησυχίες, Ιράν Aseman Airlines (Ιράν), Iraqi Airways (Ιράκ), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Med-View Airlines (Νιγηρία), Mustique Airways Γρεναδίνες), Αεροπορική Εταιρεία Urga (Ουκρανία) και Air Zimbabwe (Ζιμπάμπουε).

Τέλος έξι αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε λειτουργικούς περιορισμούς και μπορούν να πετάξουν στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: οι Afrijet και Nouvelle Air Affaires SN2AG (Γκαμπόν), Air Koryo (Κορέας Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας), Air Service Comores (Κομόρες), Ιράν Air (Ιράν) και TAAG Angola Airlines (Αγκόλα).

Δείτε όλη τη λίστα ΕΔΩ

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM