Iνδία: 10χρονο κορίτσι μένει έγκυος από τον πατριό του και κερδίζει το δικαίωμα να κάνει έκτρωση

Iνδία: 10χρονο κορίτσι μένει έγκυος από τον πατριό του και κερδίζει το δικαίωμα να κάνει έκτρωση Facebook Twitter
0

Ινδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ένα 10χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού από τον πατριό της και έμεινε έγκυος, έχει το δικαίωμα να κάνει έκτρωση.

Το παιδί έπεφτε συχνά θύμα βιασμού, όταν έμενε μόνο στο σπίτι με τον πατριό, καθώς η μητέρα πήγαινε να εργαστεί σε εργοστάσιο.

Η δοκιμασία της 10χρονης έγινε γνωστή όταν η μητέρα της, πήρε την περασμένη εβδομάδα τη γραμμή βοήθειας για τις γυναίκες, προκειμένου να αναφέρει τι συνέβη στην κόρη της.

Η περίπτωση έγινε ευρύτερα γνωστή επειδή η εγκυμοσύνη της πέρασε το όριο των 20 εβδομάδων, μετά το οποίο οι αμβλώσεις επιτρέπονται μόνο αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή του εμβρύου.

Το κορίτσι είχε καταθέσει αίτημα στις αρχές για να της παρασχεθεί συμβουλευτική και ιατρική περίθαλψη και ο πατριός έχει συλληφθεί.

Τους τελευταίους μήνες το ανώτερο δικαστήριο της Ινδίας έχει λάβει μια σειρά από αιτήματα από γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων θυμάτων βιασμού και εμπορίας ανθρώπων, που επιζητούν την έκτρωση, ενώ οι εγκυμοσύνες τους έχουν ξεπεράσει το όριο  των 20 εβδομάδων.

Η Ινδία κατέχει τα μακάβρια ρεκόρ βιασμών με την πρωτεύουσα Νέο Δελχί να έχει το 2015 2.199 καταγεγραμμένους βιασμούς, δηλαδή 6 την ημέρα. Σχεδόν 40.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ινδία, αλλά ο πραγματικός αριθμός εκτιμάται ότι είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM