Σεγκολέν Ρουαγιάλ κατά Βαλς: Μολύνει μια σημαντική εβδομάδα

Σεγκολέν Ρουαγιάλ κατά Βαλς: Μολύνει μια σημαντική εβδομάδα Facebook Twitter
0

Η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ κατηγόρησε σήμερα τον Μανουέλ Βαλς, ο οποίος χθες δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας στις βουλευτικές εκλογές, ότι «μολύνει μια εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα» για τους γαλλικούς θεσμούς.

«Ο Μανουέλ Βαλς θα έπρεπε να έχει περιμένει λίγο προτού μολύνει μια εβδομάδα εξαιρετικά σημαντική, την οποία παρακολουθεί όλος ο κόσμος και που κάνει περήφανη τη Γαλλία», εκτίμησε η Ρουαγιάλ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL.

«Αυτό που με λυπεί είναι ότι αυτή η αντιπαράθεση ξεκίνησε σε μια εβδομάδα κρίσιμη για τους θεσμούς, είναι πολύ νωρίς. Θα έπρεπε να έχει περιμένει λίγο προτού ξεκινήσει τις αντιπαραθέσεις», πρόσθεσε.

«Σήμερα δημοσιεύονται τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών. Την Κυριακή θα γίνει η μεταβίβαση της εξουσίας. Μας παρακολουθεί όλος ο κόσμος, σημειώνεται ένας ωμός ευτελισμός της πολιτικής συζήτησης με αυτές τις διαμάχες», κατήγγειλε η Ρουαγιάλ.

Ο Βαλς χθες, κάνοντας την εκτίμηση ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα έχει «πεθάνει», ανακοίνωσε ότι θα είναι «υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας» στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κάποιους Σοσιαλιστές, με τον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ να τονίζει: «Αρκετά άκουσα ότι η οικογένειά μας δεν υπάρχει πια. Δεν θέλω να την δω να εξαφανίζεται».

Πάντως και από το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν η υποδοχή των δηλώσεων του Βαλς δεν ήταν θετική.

Σήμερα ο Ζαν-Πολ Ντελεβουά, πρόεδρος της επιτροπής που ορίζει τους υποψηφίους του “Republique en marche”, υπογράμμισε ότι ο Βαλς δεν πληροί «προς το παρόν» τα απαραίτητα κριτήρια για να είναι υποψήφιος του κινήματος.

«Προς το παρόν δεν πληροί τα κριτήρια αποδοχής», εξήγησε ο Ντενεβού στο Europe 1. «Και άρα (…) η εθνική επιτροπή υποψηφιοτήτων δεν μπορεί να εξετάσει την υποψηφιότητα του Βαλς», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM